Primim de la cititori: “Ce se intampla cu dezinsectia, ca ne-au innebunit tantarii!”

Dezinsectia

In fiecare an, vara, ne confruntam cu aceeasi problema in sectorul 4 si, in general, in Bucuresti. Ne invadeaza tantarii si alte gandanii, de parca administratia locala ar avea, asa, o intelegere cu insectele. Dezinsectia pare facuta de mantuiala, cel putin pana acum, iar vesti noi legate de alte tratamente de combatere a tantarilor nu avem.

Vreau sa va intreb daca stiti ceva legat de dezinsectia facuta anul acesta. Stau de 3 ani in sectorul 4, chiar langa Oraselul Copiilor si niciodata nu am avut probleme cu tantarii. Seara se putea dormi relaxat cu geamul larg deschis. Doar ca vara aceasta nu mai e deloc asa. E de ajuns sa deschid putin geamul si primesc imediat vizitatori nedoriti. E drept ca a si plouat foarte mult vara aceasta si cred ca e o vreme propice inmultirii accelerate a tantarilor. Poate s-a facut deja dezinsectie dar in acest caz procedura trebuie repetata“, ne scrie cititoarea noastra T. M. A.

Cea mai recenta stire legata de dezinsectie dateaza de prin luna mai, cand, intr-adevar, Primaria Sectorului 4 anunta ca a demarat “lupta cu tantarii si nu numai”. In paralel, PMB anunta si ea, inca de prin aprilie, ca a inceput campania de aplicare a tratamentelor impotriva tantarilor, care va dura pana in luna octombrie. Problema este ca acum, dupa cateva saptamani de ploi insemnate cantitativ in Bucuresti, tantarii par sa fi iesit la atac. Aproape ca nu este zona in Capitala in care sa tratamentele aplicate pana acum de catre Centrul de Protectia a Plantelor (CPP – aflat in subordinea PMB), sa nu se dovedeasca ineficiente.

Stim ca a plouat foarte mult, dar credem ca asta nu ar trebui sa fie o scuza pentru ineficienta dezinsectiei. Presupunem ca la aplicarea acestor tratamente se ia in calcul si evolutia meteo. In fine, ideea este ca dupa un an 2017 in care Capitala nu a avut contract de dezinsectie si deratizare decat abia prin septembrie (am scris pe acest subiect in momentul respectiv, iar detalii gasiti aici), ne vedem din nou in situatia de a relua subiectul. Si, cum de aceasta data actuala administatie nu mai poate da vina pe “greaua mostenire”, ar fi de bun simt sa se ia masuri urgente!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 4 =