Aglomeratie la metrou – Metrorex anunta ca va monta benzi de restrictionare a accesului in statii

program metrou

Metrorex anunta, printr-un comunicat de presa, ca “va continua seria de masuri pentru deplasarea in siguranta a calatorilor intre statiile de corespondenta Piata Unirii 1 – Piata Unirii 2 si Piata Victoriei 1 – Piata Victoriei 2, ca urmare a situatiilor de supraaglomerare semnalate la orele de varf”, iar asta inseamna inclusiv limitarea accesului calatorilor la nivelul aparatelor de taxat.

Potrivit comunicatului celor de la Metrou, incepand cu data de 10.01.2017, echipe mixte formate din angajati Metrorex, Politia Metrou, agenti de paza, reprezentanti ai Jandarmeriei si ai ISU sunt prezente in intervalele orare 07.30-10.00 si 16.30 – 19.00, in cele patru statii de metrou, pentru coordonare si interventie in caz de necesitate.

Conducerea Metrorex mai anunta ca in cazul aglomerarii pasajelor de trecere, se vor face anunturi repetate de informare a calatorilor cu privire la restrictionarea temporara a accesului inaintea aparatelor de taxare precum si pentru stationarea la nivel peron sau vestibul.

In plus, vor fi montate benzi de restrictionare a accesului, amplasate inaintea aparatelor de validare.

Compania de transport subteran sustine ca acum se functioneaza la capacitate maxima, “cu 65 de trenuri, in intervalele cu varf de trafic (7:00 – 9:00 si 17:00 – 19:00), pe toate magistralele.

Intervalul cu varf de trafic va fi extins pana la descongestionarea aglomeratiei din statii.

Astfel, se circula:

  • Magistrala 1 – 22 trenuri si 1 rezerva
  • Magistrala 2 – 21 trenuri si 1 rezerva
  • Magistrala 3 – 15 trenuri
  • Magistrala 4 – 4 trenuri si 1 rezerva

Succesiunea trenurilor: 

  • maxim 3 minute la orele de varf pe Magistrala 2
  • 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 si 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu)
  • 5-6 minute in restul timpului

Sursa: Metrorex

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − four =