Am aflat cand vor fi introduse in circulatie noile autobuze RATB!

autobuze hibride

In primavara care urmeaza vom circula in conditii mai bune cu mijloacele de transport in comun pentru ca numarul lor va fi suplimentat. Primarul Capitalei a anuntat ca licitatia pentru cele 500 de autobuze noi, pe care RATB urmeaza sa le achizitioneze, va fi incheiata prin luna februarie. Cand vor fi introduse in circulatie noile autobuze RATB?

In acest moment, procedura de achizitie se afla la stadiul pregatirii documentatiei. Gabriela Firea considera aceasta actiune extrem de importanta si a mai declarat ca ea ar fi trebuit sa fie pusa in practica cu multi ani in urma. Avand in vedere ca legislatia mediului, care a inceput sa fie aplicata si la noi, impune sa se tina cont de calitatea aerului atunci cand se face o investitie, primele 30% dintre noile autobuze vor fi electrice.

Ele vor permite monitorizarea calatorilor, vor avea facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si vor fi Euro 6. “”Sa fie o monitorizare matematica, la virgula, a tuturor calatorilor si sa se poata realiza decontarile cat mai corect”, a explicat Firea.”, dupa cum informeaza Agerpres. Pretul la care vor fi achizitionate cele 500 de autobuze noi va fi stabilit prin licitatie, iar primarul ne asigura ca vor fi de cea mai buna calitate, la cele mai bune preturi.

CITESTE SI: VIDEO Doi calatori si controlorii RATB au fost la un pas de bataie intr-un tramvai, la Eroii Revolutiei

Referitor la monitorizarea calatorilor, acest lucru nu este doar in avantajul RATB care va putea justifica in fata Fiscului numarul exact de calatori, ci si in favoarea acestora. Monitorizarea in autobuze va spori conditiile de siguranta si probabil ca incidente precum cel de acum doua saptamani, in care doi calatori au fost agresati de controlorii RATB, vor fi mai usor de dovedit sau nu vor mai exista. In plus, speram ca se va reduce numarul infractiunilor in aceste mijloace de transport si ca vom putea calatori, in sfarsit, in conditii civilizate!

1 Comment

  1. Sandra

    October 6, 2016 at 1:22 pm

    Actualele mijliace de transport sunt un adevarat focar de infectie, nu cred ca sunt spalate niciodata, podele, geamuri, podele, bare, exterior, in totalitate sunt absolut mizerabile. Cele noi vor arata la fel in cel mai scurt timp, pentru ca nimenu nu se deranjeaza nici din primarie, nici din RaTb sa le curete la intervale regulate. Deci din nou bani irositi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × one =