Apa si gazele se scumpesc de la 1 aprilie! Si nu este o gluma

1 aprilie

Apa si gazele se vor scumpi de la 1 aprilie. Daca in cazul apei scumpirea nu va fi foarte mare, in ceea ce priveste pretul la gaze naturale pentru populatie, cresterea este semnificativa.

ApaNova a anuntat ca va schimba, de la 1 aprilie, modul de calcul al tarifului combinat platit de populatie, iar asta inseamna o scumpire a metrului cub de apa cu 8 bani. Cum spuneam, aceasta crestere de tarif nu este una semnificativa. Nu acelasi lucru se poate spune despre pretul gazelor naturale, care va creste simtitor dupa liberalizarea pietei, stabilita intial tot pentru 1 aprilie, dar amanata in Parlament.

Potrivit Stirile Pro TV, dupa liberalizarea pietei gazelor, tarifele se vor scumpi cu 50 de lei pe an in cazul unui apartament de doua camere care nu este dotat cu centrala termica.

Vesti mai proaste sunt pentru cei care au optat pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire, respectiv tocmai pentru cei care si-au montat centrale termice. Conform calculelor Pro TV, in cazul unui apartament de doua camere dotat cu centrala termica proprie, scumpirea va fi cu pana la 240 de lei pe an.

In ceea ce priveste energia electrica, o posibila scumpire a tarifelor ar putea fi aplicata din aceasta vara, insa este posibil ca pretul sa creasca doar pentru agentii economici, nu si pentru consumatorii casnici.

Sursa: StirileProTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 2 =