Au început deja lucrările de reabilitare termică pentru 20 de blocuri din cele 158 finanțate prin PNRR. Știrea este însă alta!

panouri fotovoltaice

Primăria Sectorului 4 a anunțat, în urmă cu câteva zile, că pentru primele 20 de blocuri din cele 158 aflate în lista de reabilitare termică, despre care am scris și noi marți, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Cu alte cuvinte se montează schelele, iar lucrările pot începe acum, însă o informație și mai importantă este alta: toate aceste imobile vor beneficia și de instalarea de panouri fotovoltaice. Mai mult, anunță primăria, odată cu aceste lucrări de eficientizare energetică, se vor monta și stații de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Aveți în continuare comunicatul de presă integral:

”S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de anvelopare termică la blocurile de locuințe din Sectorul 4, ce vor fi reabilitate cu fonduri europene din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe primele 20 de imobile, din totalul celor 158, constructorii au început deja să monteze schelele pentru ca lucrările propriu-zise să înceapă de îndată.

Astfel, în perioada următoare se va interveni atât la exteriorul, cât și la interiorul imobilelor. În acest sens, lucrările vor viza reabilitarea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea teraselor, a instalațiilor și a lifturilor, precum și montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la energia electrică. Mai mult, odată cu aceste lucrări de eficientizare energetică, se vor monta și stații de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Toate aceste lucrări de reabilitare se vor face gratuit. Oamenii nu vor avea nimic de plătit, toate costurile fiind suportate din bugetul pe care comunitatea Sectorului 4 l-a accesat în prima etapă a marelui Val al Renovării. 

Anul acesta, Sectorul 4 al Capitalei a reușit o premieră la nivel național, obținând cei mai mulți bani din PNRR.  Nu mai puțin de 161 de milioane de euro, adică 70% din bugetul total alocat țării noastre au fost accesate pentru reabilitarea blocurilor de locuințe aflate în zone mai puțin dezvoltate. 

De acești bani vor fi reabilitate 145 de blocuri din zone precum  Reșița, Huedin, Giurgiului și Triunghiul Berceni. Acestora li se adaugă alte 13 imobile, încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − one =