Buticul ilegal de la etajul 9. Se intampla in Sectorul 4

buticul ilegal

Astazi avem ceva amuzant de la Politia Locala a Capitalei. Oamenii legii au descoperit un butic ilegal amenajat la …etajul 9 al unui bloc de locuinte din sectorul 4.

“O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul “la inatime”. La etajul 9 al unui bloc din Capitala, doamna transformase un apartament in magazin cu de toate. Dar fara vreo autorizatie de functionare.

In spatiul respectiv „sefa de la 9” – asa cum e cunoscuta printre vecini – isi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: tigarile, in baie: pufuletii, in camera mare: conservele si detergentii. Lucra si dupa un program: intre 07 si 21:00. Afisat, mare, pe usa de fier. De ceva timp isi modernizase afacerea – „tragea la xerox”, scriu politistii pe pagina de Facebook a institutiei.

Potrivit postarii, doamna intreprinzatoare de la etajul 9 avea o clientela stabila, mai ales de cand cu debutul pandemiei. Doar ca se pare ca nu era formata din veicini. Si, ca sa vezi, vecinii au si reclamat ca buticul era la un pas sa se transforme in bar:

„Cei care vin aici consuma bauturi alcoolice, fumeaza, iar resturile de tigari, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorasele de la usa”, se sustine in reclamatia primita de catre D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor. Potrivit acestora, persoana reclamata este una dificila – „nu se poate discuta cu ea, este si recalcitranta: tipa si blesteama”. In plus, spun oamenii, produsele de panificatie care sunt comercializate in magazin sunt aduse de catre persoane neingrijite, in sacose murdare si depozitate in „cutii infecte”.

Conform politistilor, pe langa galagia si mizeria produse de clienti, vecinii care au facut sesizarea  au reclamat si lipsa avizelor necesare functionarii buticului.

In urma sesizarii, un echipaj mixt format din politisti locali din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti si ai Politiei Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicata si a luat legatura cu reprezentantul legal al societatii comerciale. Dupa verificari, politistii au constatat ca din documentatia prezentata de catre administrator lipseau actele de inregistrare sanitara, avizul de functionare emis de catre autoritatea locala precum si acordul asociatiei de proprietari cu privire la functionarea magazinului alimentar.

Pentru deficientele constatate, „sefa de la 9” a fost sanctionata contraventional, conchid politistii.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 + seven =