Momentul mult asteptat – Ce masuri de relaxare anunta autoritatile! Declaratii Prefectul Capitalei

autoritatile

Bucurestiul intra oficial in scenariul verde! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, astazi, dupa sedinta Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta (CMSU), ca odata cu scaderea sub 1,5 la mie a ratei de infectare, in Bucuresti se vor relaxa anumite masuri. Va reamintim ca Bucurestiul a ajuns la o rata de infectare de 1,3 la mie, astazi, 13 mai, in scadere continua fata de perioada anterioara si, prin urmare, Capitala se afla in asa-numitul scenariu verde.

Alin Stoica a spus ca o prima decizie ce va fi luata oficial in urmatoarele ore (si aplicata de la miezul noptii) se refera la posibilitatea ca restaurantele si salile de spectacole sa functioneze la o capacitate de 50%, in loc de 30% cat era pana acum.

Iata principalele declaratii date in urma cu cateva momente de Prefectul Capitalei:

“Astazi observam ca rata de incidenta a ramas descrescatoare, sub 1,5 la mie. Am decis sa trecem in scenariul verde. Salile de spectacol pot functiona la 50% din capacitate, restaurantele la interior la fel. Pot fi organizate evenimente drive-in, evenimente culturale cu 300 de participanti”

“Copiii vor putea merge toti la scoala dupa ce incidenta scade sub 1 la mie”

”Guvernul trebuie sa decida daca renuntam la aceasta masura, in functie de evolutia epidemiologica si de numarul persoanelor vaccinate. Daca scadem sub 1 la mie, vor putea merge toti elevii la scoala, dar nu avem masuri suplimentare pentru operatorii economici”

Ce mai trebuie sa stiti este ca evenimentele precum nuntile si botezurile nu vor fi permise in urmatoarele 30 de zile (perioada in care a fost prelungita starea de alerta).

In acelasi timp, se vor mentine si restrictiile de circulatie pe timp de noapte (22.00 – 05.00), iar magazinele se vor inchide tot la orele 21.00.

Alin Stoica a mai spus ca Bucurestiul a depasit astazi un milion de persoane vaccinate cu cel putin o doza.

De asemenea, presedintele Iohannis va sustine astazi, in jurul orei 16.00, o conferinta de presa pe tema masurilor de relaxare care vor fi aplicate in curand in Capitala. Vom reveni cu amanunte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 2 =