Noi reguli pentru magazinele din Bucuresti: vom putea intra la cumparaturi doar daca gasim carucioare la intrare

magazinele

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anuntat, ieri seara, dupa o intalnire cu reprezentantii retailerilor din Bucuresti, ca se vor aplica noi reguli pentru magazinele din Bucuresti, in scopul limitarii numarului de cumparatori si evitarii crearii aglomeratiei.

Astfel, potrivit Prefectului, magazinele trebuie sa ia masuri astfel incat sa permita accesul doar clientilor care gasesc un carucior liber la intrare.

De asemenea, unele magazine pot implementa o alta solutie pentru limitarea numarului de cumparatori din interiorul magazinului. Asta inseamna ca la intrare vor fi montate niste contoare automate care vor afisa numarului maxim de clienti.

Prin urmare, magazinele medii si mari vor permite un numar maxim utilizand cota de cel putin 7 metri patrati pentru fiecare client, iar magazinele vor fi obligate sa asigure o distanta de cel putin 2 metri intre clienti.

Clientii care nu pot intra in magazin daca s-a atins numarul maxim de persoane in interior, vor astepta la intrare iesirea altor persoane, pastrand o distanta de doi metri.

“In functie de tipul de magazin si de situatia fiecarui operator, masurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la numar de cosuri. Nu va fi o masura unica obligatorie pentru toti operatorii, dar fiecare va trebui sa adopte o masura care sa duca la respectarea numarului maxim de clienti”, a declarat prefectul Capitalei.

Acesta a mai spus ca in cursul zilei de azi (joi – 8 aprilie), asteapta si alte propuneri din partea retailerilor.

Desi nu prefectul nu a precizat clar data cand noile masuri intra in vigoare, este foarte posibil ca acestea sa fie aplicate chiar de maine, odata cu regula de weekend ce implica inchiderea magazinelor la orele 18:00 si restrictii de circulatie pentru populatie de la orele 20:00.

Vom reveni cu amanunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + 2 =