News Alert! Toti elevii din Bucuresti revin, de maine, la scoala!

elevii din Bucuresti

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat ca toti elevii din Bucuresti, indiferent de clasa, vor reveni, incepand de miercuri 19 mai, la scoala!

Decizia, care este deja parafata, se bazeaza pe evolutia favorabila a ratei de incidenta in Bucuresti. Mai exact, rata de incidenta a infectarilor a scazut astazi, la nivelul Municipiului Bucuresti, la 0.89 la mie, mentinandu-se trendul descrescator inregistrat deja in ultimele zile. „Am ramas sub 1 la mie, suntem la 0,89 la mie rata de infectare in Bucuresti. Toti elevii din Bucuresti pot participa fizic la ore in scoli incepand de maine. Evident acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructura sau din alte motive, scolile pot in mod punctual lua decizia de a ramane in online daca vor dori si noi vom primi acele cereri”, a declarat Alin Stoica la finalul sedintei CMBSU de astazi.

Desigur, a mai spus prefectul, exista si elevi cu probleme medicale, iar acestia vor continua sa ramana acasa, beneficiind de cursuri online.

Potrivit lui Alin Stoica, in acest moment exista “cateva mii de elevi” cu probleme medicale.

Spicuim din Hotararea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta:

„Incepand cu data de 19.05.2021 la nivelul unitatilor de invatamant din municipiul Bucuresti activitatile didactice se pot desfasura cu participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatea de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, conform Ordinul ministrului educatiei si al ministrului sanatatii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 12 =