Continua scandalul de la Sincai. Primaria vrea relocarea temporara a elevilor pentru reabilitarea cladirii, profesorii se opun. Ministerul Educatiei intervine!

Sincai

Conflictul dintre profesorii de la Colegiul National Gheorghe Sincai si primaria Sectorului 4 nu este nou. Pe de-o parte cadrele didactice acuza Inspectoratul Scolar Bucuresti ca a impus un nou director, decizie care ar veni “manusa” intentiilor administratiei locale. In acelasi timp, profesorii si parintii copiilor care invata la Sincai se opun deciziei primariei de sector de a reloca elevii pentru a demara lucrarile de reconsolidare. De cealalta parte, primaria sustine ca lucrarile de la Sincai nu pot fi efectuate decat daca elevii sunt mutati. In acest sens primarul a prezentat, la sfarsitul lunii trecute, la solicitarea site-ului Edupedu.ro, adresa constructorului care sustine necesitatea reconsolidarii cladirii, care in urma expertizei tehnice a fost declarata in clasa a II-a si a III-a de risc seismic.

In aceasta dimineata, peste 20 de profesori de la Colegiul National Gheorghe Sincai au protestat in fata liceului, atat impotriva schimbarii directorului institutiei, cat si din cauza intentiei de relocare a activitatii.

„Nu au dat un termen pentru cand vor incepe lucrarile avand in vedere ca suntem într-un litigiu inca. Primaria afirma ca vrea sa consolideze fiindca aceasta clădire ar fi în risc seismic, desi ea nu apare in lista Primariei Capitalei. Pentru a elimina riscul seismic, trebuie umblat la structura cladirii, ori autorizatia obtinuta de ei este pentru amenajare interioara si exterioara, nu pentru modificarea structurii”, a declarat fosta directoare Silvia Musatoiu pentru Edupedu.ro.

In conflictul care mocneste de mai mult timp a intervenit astazi si ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, care intr-o declaratie pentru DIGI24 a spus ca va incerca sa clarifice lucrurile:

“Desi exista o ordonanta de evacuare, aceasta nu va fi pusa in practica pe parcursul acestui an scolar. In al doilea rand, nu s-a luat o decizie cu privire la relocare.

Toate vor fi discutate si sunt convins ca va putea fi gasita solutia acceptabila in asa fel incat problema sa se rezolve in interior, nu in instanta. Exista disponibilitate la dialog din partea profesorilor si sunt convins ca si din a celorlalte parti.

Exista mai multe variante de relocare care vor fi analizate si vor fi stabilite de comun acord intre scoala, inspectorat, primarie, parinti, minister”, a declarat ministrul Educatiei.

Va reamintim ca in ianuarie 2019, Primaria Sectorului 4 anunta ca va demara lucrari de modernizare in valoare de 6,8 milioane de lei la Colegiul National Gheorghe Sincai.

UPDATE: Ce spune Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti – Comunicat de presa:

”Situatia eliberarii si predarii amplasamentului, relocarea activitatii educationale din Colegiul National Gheorghe Sincai, municipiul Bucuresti, sector 4. Detasarea in interesul invatamantului in functia de director si director adjunct

Cu privire la evacuarea Colegiul National Gheorghe Sincai, respectiv la emiterea acordului pentru eliberarea si predarea amplasamentului, precum si pentru relocarea activitatii educationale in vederea demararii in regim de urgenta a lucrarilor ce se impun a fi efectuate cu privire la cladirea unitatii de invatamant, va comunicam faptul ca pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla dosarul nr. 26759/3/2020, reclamanti fiind Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4 si Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti. Precizam faptul ca primul termen de judecata al dosarului va fi in data 15.03.2021.

In ceea ce priveste ordonanta presedintiala ce are ca obiect evacuarea Colegiului National Gheorghe Sincai, va mentionam faptul ca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti are cunostinta de existenta acestui dosar doar de pe portalul instantelor judecatoresti. Primul termen de judecata va fi in data de 16.02.2021.

Referitor la numirea directorilor unitatii de invatamant, din data de 08.02.2021, aceasta s-a facut in conformitate cu prevederile art. 2541 alin. (1), art. 258 alin. (7) si alin. (8) si art. 284 alin. (8) din Legea educatiei nationale nr. 1/ 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu dispozitiile art. 83 alin. (1) din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar, in anul scolar 2020-2021, aprobat prin OMEC nr. 5259/2019, cu modificarile si completarile ulterioare.

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

SURSE: DIGI24 / EDUPEDU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − ten =