News Alert: Elev de la Sincai, testat pozitiv. Clasa din care face parte a trecut la sistem exclusiv online!

restrictii

Un elev al unei clase a XII-a de la Colegiul National Gheorge Sincai din sectorul 4 a fost depistat pozitiv cu SARS-COV 2, in cursul zilei de ieri si a fost internat deja in spital, dupa cum anunta stirile Pro TV. Sursa mai precizeaza ca ar fi vorba despre un baiat. Toti elevii clasei respective vor invata, temporar, exclusiv online, in urma unei decizii luate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia de Sanatate Publica București si administratia locala.

“Primaria Sectorului 4, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Directia de Sanatate Publica Bucuresti, a dispus in aceasta dupa-amiaza mutarea in sistem online a activitatilor de invatare in cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului National “Gheorghe Sincai”, ca urmare a testarii pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanti.

Totodata, sala de curs sus mentionata a fost dezinfectata, urmand ca intregul spatiu al unitatii de invatamant sa fie supus aceluiasi gen de activitati la finalul acestei saptamani.”, potrivit unui comunicat de presa remis ieri de catre administratia locala.

Potrivit sursei citate, “Masurile au fost dispuse in baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit caruia „la aparitia intr-o clasa din unitatea de invatamant a unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-COV-2, se suspenda cursurile clasei respective, pentru o perioada de 14 zile. In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile”.

SURSE: Comunicat de presa / Stirile Pro TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =