Incep lucrarile la culoarul unic de rulare pentru liniile de tramvai 1 si 10

tramvai 1 si 10

O veste buna de la Primaria Capitalei. RATB va demara, luna viitoare, lucrarile la culoarul unic de rulare pentru liniile de tramvai 1 si 10, dupa modelul deja implementat pe linia tramvaiului 21.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va incepe, in prima decada a lunii iulie, lucrarile de separare prin montarea de garduri, stalpisori sau borduri intre calea de rulare a tramvaielor 1 si 21 si carosabil. Anuntul a fost facut de catre Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook. Potrivit aceleiasi surse, RATB va realiza lucrarile in regie proprie pentru doua dintre cele patru tronsoane ale traseului, in lungime totală de 8,16 km, din care circa 2 km – stalpisori. Pentru restul traseului, lucrarile vor fi realizate de S.C. Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti S.A. Liniile de tramvai 1 si 10 asigura preluarea calatorilor din sudul orasului (la terminalul Romprim) si transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei, Str. Viilor, str. Progresului, Razoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piata Victoriei, Sos. Stefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Vacaresti.

Conform PMB, prin instituirea benzii proprii pentru liniile de tramvai 1 si 10, se va obtine o viteza sporita de exploatare si o capacitate de transport cu 20% mai mare decat in prezent, aproximativ 2.700 de calatori pe ora si sens.

CITESTE SI: Firea vrea sa faca ce n-a reusit Oprescu: tramvaie suspendate in Bucuresti

1 Comment

  1. Viviana

    June 26, 2018 at 6:12 pm

    ar trebui sa faceti ceva si cu tramvaiul 19 vine foarte greu ,mai repede ajungi in Rahova cu tramvaiul 32 decat cu 19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − 8 =