Daea, cel cu oaia, e cel mai misto ministru din guvernul asta de ceapisti de la PSD

PSD

Treaba aia cu ”Ai reusit, continua! N-ai reusit, continua!” nu e valabila la PSD. La matahala asta de partid obez, tras in blugi slim fit peste picioarele de lut, nu functioneaza toata zicala, ci doar o parte din ea, aia de la sfarsit: n-ai reusit, continua, la care mai adaugi inca doua fraze identice si gata, ai strategia de guvernare care o sa duca tara asta pe noi culmi de civilizatie si progres. Nu, nu toata tara, doar tara lor, aia pe care de 28 de ani o conduc ca pe un Trabant, cum spunea ex-premierul filozof, Trabant caruia i-au lipit pe bot o sigla de Mercedes cumparata din talcioc, de la Vitan. Trei guverne intr-un an, asta voiam sa spun, de fapt. Se guverneaza ca in iarmarocul Europa: trei perechi la zece mii, pe chitanta fictiva. Pai cum sa-ti omori propriile progenituri, Liviu Dragnea? Ce, nu sunt ale tale? Nu-s din samanta ta? Asta-i pruncucidere, bre! Sau „copilocidere”, cum ar spune-o noul ministru al Educatiei, dupa ce ar taia „pamblica” la vreun WC. N-ai vazut si tu, mai Liviu, mai draga, la inaintasii lu’ matale, ca nu partidu’ isi matrasea premierii in trecut, ci opozitia (ce-i drept, atunci exista faptura asta mitica numita opozitie) cu fel de fel de mijloace oculte, cu vrajitorii si blestematii de motiuni de cenzura si alte unelte malefice si incalcite etc.? De un an de zile PSD-ul matale presteaza lufturi mai ceva decat Natioanala de fotbal. Zice ca inscrie in poarta abundentei economice, dar rateaza mingea si mai cade si in cur pe gazonul din fata Cotroceniului. Uite ca am nimerit-o bine de tot cu comparatia asta cu fotbalul, zau ca n-am vrut, dar asa a iesit. Sa fie voia Domnului. Oleaca de asemanare, bre Liviule, hai, recunoaste si tu, ca exista intre nationala de fotbal si PSD-ul matale. Ce spun eu aici „oleaca”, ca-i chiar oleaca mai mult. Guvernele astea (hai, lasa-ma te rog cu CEx-ul si alte blaturi d’astea pentru manipularea pulimii) rateaza orice calificare, dar se aleg (mai ales ultimul executiv) cu calificative bune de pus pe „pamoplie”, alaturi de „pamblica” definitorie pentru viitorul de aur al Romaniei. Iar asemanarea proaspatului executiv cu fotbalul romanesc nu se rezuma la lufturi. Nu se rezuma nici macar la smenuri si blaturi, transferuri oneroase – oglinda traseismului politic, sau barosaneli cu baroni barosani. Nu. Daca tot i-ati ales la mustata pe membrii noului cabinet Dancila, dupa chipul si asemanarea noului val intelectual din PSD, noi zicem ca orice fotbalist din lotul national ar putea face o “figura frumoasa” in noul guvern. Pe principiul impamantenit deja, „sa fie bine, ca sa nu fie rau”. Basca, lotul cu tot cu rezerve egaleaza numarul de demnitari. Deci ne-am scos. Daca tanti Vasilica deraiaza de pe liniile directoare, luam lotul de forbal si-l ducem in cantonament la Palatul Victoria.

Of, ne-am uitat si noi la audierile alea din Parlament si ni s-a facut jena de jena protagonistilor. Apoi, ne-a cam luat, asa, cu frisoane reci pe sira spinarii, si apoi cu teama. Cu cateva exceptii, ministrii cabinetului Dancila par a fi rapiti direct dintr-o scoala ajutatoare si pusi acolo, in cele mai respectabile functii din stat. Zau, draga domnule Dragnea, e inspaimantatoare realitatea asta paralela in care traiti. Si aici nu mai e vorba despre #rezistentii care ies in strada, despre opozitia fantomatica sau despre statul ala paralel despre care tot vorbiti, plangandu-va de mila. Ati pus premier o doamna „decenta”, asa cum ziceti. Iar doamna decenta si-a facut un cabinet si mai decent, cu oameni care, in mare parte, ar trebui trimisi sa repete clasa a doua… Din decenta.

Cand ne uitam la prestatia PSD-ului de la parlamentare incoace (cel putin) parca il vedem pe Jabba the Hutt (da, viermele ala gras din Razboiul Stelelor), hulpav, arogant si inconurat de pupincuristi mai mici sau mai mari. Ce sa mai, o frumusete de partid, o frumusete …amorfa.

Hai, pe bune acum, dragi alegatori de PSD din toate timpurile, trecute ori viitoare: nu va e dor de guvernul lui Nastase “patru case”? De replicile acide cu oua numarate prin Parlament? De incruntarea lui Piron Pitrea (Miron Mitrea, pentru cei mai tineri)? De seriozitatea si competenta (aici chiar nu glumim) ale unui Andrei Marga? De Ovidiu Branzan la Sanatate? De Dan Nica la Comunicatii? Luati doar exemplele astea si comparati oamenii de mai sus cu personajele din guvernul actual. Nu mai avem nimic de spus despre subiectul asta (oricum, pe cei din sectorul 4 credem ca i-am enervat cu textul asta pentru ca “nu este despre problemele locale” – scuze, dar o s-o mai comitem atunci cand vom avea motive :).

A, ba da, mai avem ceva de spus: ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel cu oaia, e cel mai misto ministru din guvernul asta de ceapisti. Are, asa, un soi de golaneala rurala emancipata in discurs. Am inteles ca prin ’68 s-a imbatat atat de tare incat il doare capul si acum, doar si daca se gandeste la asta (declaratia ii apartine).

Si inca ceva. PSD-ul va fi votat in proportie covarsitoare si la urmatoarele alegeri. Iar asta trebuie sa fie clar pentru toata lumea. Pentru ca PSD-ul este un fel de Medussa: poporul nu-i poate rezista si abia dupa ce pune stampila pe trandafiri isi da seama ca tara a impietrit… Contraziceti voi, daca puteti, 28 de ani de istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + twenty =