De ce patruleaza prin statiile de metrou jandarmi “mascati”, dotati cu arme automate

metrorex

De ceva timp, bucurestenii care folosesc metroul au fost surprinsi sa vada, pe peroanele statiilor, patruland echipe de jandarmi imbracati si dotati ca si cum ar putea oricand sa mearga la razboi, cu tot arsenalul, veste speciale si, mai ales, arme automate.

Din fericire, nu avem de ce sa ne facem griji, sau cel putin nu la modul oficial, pentru ca se pare ca patrulele sunt parte dintr-un protocol de colaborare dintre Jandarmeria Romana si Metrorex. Da, sentimentul atunci cand vezi jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie ca se plimba printre calatorii care asteapta metroul in diverse statii nu este unul tocmai linistitor, desi se pare ca asta se doreste. Este, se pare, doar o masura suplimentara de securitate pusa in practica prin acest protocol. Caci, daca ar fi sa ne bazam pe angajatii firmei de paza cu care a contract Metrorexul, putini am paria pe ei in caz de nevoie (nu vrem sa generalizam, dar pe majoritatea i-ati vazut si voi in garniturile trenurilor si probabil ca nu v-au inspirat cine stie ce incredere).

Romania Libera a obtinut de la Jandarmeria Romana si o confirmare a acestui protocol de care vorbeam mai devreme: militarii acestei institutii se afla in unele statii de metrou, ca masura cu caracter preventiv, si fara vreo legatura cu o amenintare terorista iminenta.

Sursa: Romania Libera

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 − two =