S-au semnat documentele de finantare pentru Magistrala 4 metrou: Lac Straulesti – Gara Progresu

gara progresu

La inceputul acestei saptamani a avut loc semnarea documentelor de finantare pentru proiectul „Studiu de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou: Lac Straulesti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu”, srie B365.

La data de 24 septembrie 2013, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a avut loc semnarea următoarelor documente:

– Acordul de Proiect între Elveţia, reprezentată de Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Consiliului Federal Elveţian (SECO) şi Guvernul României, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de Unitate Naţională de Coordonare (UNC) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Organism Intermediar (OI)

şi

– Acordul de Implementare între Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de Unitate Naţională de Coordonare (UNC), Ministerul Transporturilor şi Metrorex S.A., în calitate de Beneficiar, pentru realizarea Proiectului „Studiu de pre-fezabilitate (SPF) şi studiu de fezabilitate (SF) pentru construcţia Liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu, aprobat la data de 12 iulie 2012, în cadrul Obiectivului 2 al Ariei de concentrare 4 – „Îmbunătăţirea mediului înconjurător” a Programului de Cooperare Elveţiano – Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”.

Durata Proiectului este de 30 de luni, cu o valoare de 10 milioane CHF (fără TVA), din care contribuţia elveţiană nerambursabilă este de maximum 85%, respectiv 8,5 milioane CHF, iar contribuţia părţii române este de minimum 15%, respectiv 1,5 milioane CHF.

CITITI IN CONTINUARE PE B365.RO

Se extinde Magistrala 2 de metrou

De asemenea, Metrorex anunta, printr-un comunicat de presa, ca: “Metrorex si Primaria Sectorului 4 au purtat o serie de discutii cu privire la derularea impreuna a unui proiect de extindere a Magistralei 2 de metrou cu o noua statie, intre statia Berceni si Soseaua de Centura.

Consiliul Local al Sectorului 4 a fost imputernicit cu privire la asocierea dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti si Societatea de Transport cu Metroul Metrorex S.A. pentru realizarea in comun a proiectului de utilitate publica privind edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran. 

Etapa urmatoare a proiectului presupune realizarea unui studiu de fezabilitate care va sta la baza detaliilor tehnice pentru construirea noii statii. 

Obiectivul face parte dintr-o serie de proiecte din Strategia de dezvoltare a retelei de metrou si a Planului de Mobilitate Urbana Durabila a regiunii Bucuresti – Ilfov: 2016 – 2030, care vizeaza atat modernizarea Magistralei 2, cat si extinderea acesteia.”

Sursa: Metrorex

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 + 13 =