Extinderea Magistralei 4 și Aeroportul București-Sud ar putea aduce investiții de peste 3,5 miliarde euro

Aeroportul București-Sud

O analiză a companiei de servicii imobiliare iO Partners, relevă că începerea proiectului de prelungire a Magistralei 4 metrou, Gara de Nord – Gara Progresul ar putea atrage investiții semnificative în zona de Sud a Bucureștiului. Potrivit companiei care a realizat studiul, aceste investiții s-ar putea ridica la cel puțin 3,5 miliarde de euro.

Extinderea liniei M4 de metrou vă avea un impact major asupra regenerării urbane a sudului Bucureștiului și a diminuării decalajului economic în raport cu nordul.

Încet-încet zona de sud prinde contur ca un perimetru cu amplu potențial de dezvoltare și care va contribui într-o măsură din ce în ce mai mare la dezvoltarea economiei capitalei. Cu siguranță, vom vedea în următorii ani o creștere a calității proiectelor imobiliare lansate în această parte a orașului și atragerea unui spectru mult mai diversificat de investitori”, spune Andreea Hamza, Senior Director iO Partners Romania, citat de Adevărul.

În același timp, scrie si Profit.ro, Magistrala 4 de metrou ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, județul Giurgiu, în condițiile în care primăria Sectorului 4 a anunțat, recent, demararea unui proiect pentru construirea Aeroportului București-Sud.

Studiul de oportunitate a fost deja prezentat, iar în acesta se menționează că „noul aeroport internațional al Bucureștiului va fi construit în imediata apropiere a localității Adunații Copăceni din județul Giurgiu, situată la 24 de kilometri de centrul capitalei României și la o distantă de 43 de kilometri față de granița cu Bulgaria.”

Am scris si noi, pe Sectorul4live despre acest subiect, iar detalii puteți găsi AICI.

Potrivit informațiilor oficiale disponibile acum, Aeroportul București-Sud, noua poartă de acces către Europa, va deservi peste 11 milioane de pasageri și va permite transportul a minimum 30.000 de tone de mărfuri în fiecare an.

VedețI cum va arăta Aeroportul București-Sud

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 8 =