6 gradinite din sectorul 4, reconstruite de primarie. Unde vor fi mutati copiii de la 1 septembrie si cat dureaza lucrarile

Gradinite

Primaria Sectorului 4 a anuntat, recent, ca va investi peste  66 de milioane de lei (aproape 14 milioane de euro), in reconstruirea a 6 gradinite ale caror cladiri sunt in acest moment incadrate in clasa I de risc seismic. Copiii care invata in aceste unitati vor fi mutati temporar, in spatii alternative pentru efectuarea lucrarilor.

Potrivit edilului, lucrarile pentru reconstruirea celor 6 gradinite sunt facute din bani care vin din fonduri guvernamentale, obtinute de la Ministerul Dezvoltarii  Regionale si Administratiei Publice, si cofinantare de la bugetul local.

“Cladirile a 5 dintre aceste gradinite vor fi demolate, in locul lor urmand sa fie ridicate noi constructii. In cazul celei de-a sasea, vorbim despre reparatii capitale – consolidare, reabilitare, termoizolare -, urmand a se construi si un nivel in plus, pentru ca numarul de grupe sa poata fi extins. Pentru ca astfel de lucrari nu se pot executa cu copiii in gradinite, am decis ca, de la 1 septembrie, sa relocam, timp de un an, cele 44 de grupe de prescolari din cele 6 gradinite in spatii special amenajate pentru ca celor mici sa le poata fi asigurat accesul la educatie, in cele mai bune conditii, a declarat Ana Maria Mocanita, directorul general al Directiei de Administrare  a Unitatilor de Invatamant Sector 4.

Care sunt gradinitele vizate de lucrari si unde vor invcata copiii in perioada urmatoare?

 • Gradinita Scolii nr. 194, din Str. Alexandru Obregia, nr. 7, va fi mutata temporar in spatii amenajate la aceeasi adresa.
 • Gradinita “101 Dalmatieni” (str. Aliorului nr. 5) va fi relocata in spatiile ultra-moderne din strada Postalionului 97-101, care au gazduit, in anul scolar trecut, o alta gradinita din Sectorul 4 relocata pentru consolidare – “Insir’te margarite”. De altfel, tot in spatiile din Postalionului 97-101 va fi mutata temporar si Gradinita Scolii “Avram Iancu”, din str. Stupilor, nr. 1.

Foarte important! In cazul acestor gradinite, Primaria Sectorului 4 va asigura transportul gratuit al copiilor si al parintilor ce-i insotesc – dimineata, la pranz si seara, la orele programate de directorul gradinitei.

 • Gradinita Scolii Nr. 96 (strada Rezonantei, nr. 2) va fi relocata in Centrele de Incluziune Sociala (CIS) situate in sos. Berceni, nr. 12A.
 • Gradinita Scolii Gimnaziale Nr. 308 (str. Izvorul Oltului, nr. 3) va fi mutata temporar in spatii amenajate la Scoala “Emil Racovita”, din Strada Emil Racovita, nr. 1, respectiv, la Scoala nr. 165, pe Aleea Slatioara nr. 8.
 • Gradinita nr. 30 va fi relocata in spatii amenajate la Scoala nr. 100, din Calea Vacaresti, nr. 296.

“Am decis ca, de la inceputul acestui an scolar, niciun copil din Sectorul 4 sa nu mai mearga la gradinita in cladiri incadrate in clasa I de risc seismic. Nimic nu este mai important decat copiii nostri, decat siguranta lor, iar aceasta tine doar de responsabilitatea  celor care trebuie sa aiba grija de ei. Rolul nostru este sa stabilim  proiecte cu beneficii pe termen lung pentru  locuitorii Sectorului 4, iar daca ne dorim performanta de la copiii nostri, trebuie sa le asiguram confortul si facilitatile necesare in gradinita si in scoală”, spune Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4. 

Potrivit primariei de sector, peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) au fost investiți incepand din 2016 in reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant din Sectorul 4.  Daca in 2016 si 2017, investitiile totale au insumat aproape 9 milioane de lei (aprox 2 milioane de euro), in 2018 (cand a inceput reabilitarea tuturor institutiilor de invatamant din Sectorul 4, in care nu se mai investise de 28 de ani) si in 2019, investitiile au depasit 108 milioane de lei (peste 22,87 de milioane de euro).

Conform sursei citate, pentru anul 2020, sunt luate in calcul investitii de peste 82,5 milioane de lei (aprox. 17, 5 milioane de euro, necesari pentru a continua lucrarile incepute). Doar investitiile in reabilitarea, consolidarea si modernizarea gradinitelor depasesc 61,4 milioane de lei (peste 13 milioane de euro).

CITESTE SI: Primaria Sectorului 4 inchiriaza inca 3200 mp…

2 Comments

 1. Nicoleta Stancu

  august 26, 2019 at 1:14 pm

  Infrastructura inainte, locuri de joaca in aer liber fara sa deranjeze proprietarii apartamenetelor, parcari pentru parinti pe drumul Postalionului si apoi gradinita. De ce nu verifica nimeni treaba facuta de mantuiala doar ca sa se scoata bani din buget???

 2. Radu Popica

  august 27, 2019 at 2:40 pm

  Domnule primar, dar cu gradinita de pe Imparatul Traian ce aveti de gand? E inchisa pentru renovare de cam 3 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 + 8 =