In ce vor intra banii din bugetul de investitii al Sectorului 4 in acest an: reabilitare, infrastructura rutiera si educatie

investitii

Se stie deja ca Sectorul 4 are cel mai mic buget dintre toate sectoarele Capitalei. A spus-o primarul de nenumarate ori, mai ales cand a fost intrebat de ce nu se demareaza anumite proiecte de investitii. Totusi, bugetul pe anul acesta (2018), chiar daca ramane cel mai mic din Capitala, este mai mare decat cel de anul trecut cu 15%. Intrebarea care se pune este in ce masura vor ajuta, la modul concret, aceste procente de crestere a bugetului…

Potrivit primarului Daniel Baluta, care a acordat un interviu jurnalistilor de la B365.ro,  “cresterea de 15 procente a bugetului local din acest an vine din reducerea anvelopei salariale, din eficientizarea colectarii taxelor locale, respectiv din reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile”. Edilul mai anunta ca pentru prima data mai mult de jumatate din bugetul total al Sectorului 4 va ajunge in investitii.

CITESTE SI: Primaria Sectorului 4 ar putea folosi banii proveniti din taxa de salubrizare pentru alte cheltuieli

Potrivit B365.ro, investitiile stabilite pe lista de prioritati a administratiei locale vizeaza, in acest an, trei mari domenii de activitate: reabilitare termica, infrastructura rutiera si educatie.

“Toate unitatile de invatamant din Sectorul 4 vor beneficia de lucrari de modernizare. Aici vorbim de 20 de gradinite finantate prin PNDL (n.r. – Programul National de Dezvoltare Locala) care vor fi modernizate si se va obtine autorizatia de securitate la incendiu, la fel si pentru 20 de scoli generale, plus modernizarea a 15 sali de sport. Lucrarile vor incepe la 1 aprilie si ar urma sa fie gata pana la sfarsitul luni 2018. Lucrarile de modernizare vor fi realizate pe loc fara a fi necesara relocarea elevilor”, a explicat, pentru sursa citata, edilul.

CITITI IN CONTINUARE PE ACEST SUBIECT PE B365.RO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − 8 =