Medicul Beatrice Mahler: “in octombrie am putea avea aproape 10.000 de infectari pe zi”

octombrie

Unii ar spune ca Romania a revenit la normalitate. Astazi au inceput scolile, cu prezenta fizica a peste 99,7% dintre elevi, dupa un weekend cu festivaluri la care au participat zeci de mii de oameni (vezi Untold si Saga). Medicii atrag insa atentia ca “normalitatea” asta nu este decat linistea dinaintea furtunii si nu mai tarziu de octombrie vom avea de-a face cu varful valului 4 al pademiei COVID0-19.

Semne ca asa se va intampla exista deja, si nu trebuie decat sa ne uitam la evolutia numarului de infectari de la o zi la alta ca sa vedem realitatea, doar ca autoritarile par oarbe, preocupate doar de jocurile politice.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucuresti, a lansat, duminica, la Digi24, un avertisment clar legat de evolutia cazurilor in perioada urmatoare:

“In vara credeam ca o sa fie mai bine, dar la cum percepem in acest moment cresterea numarului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul in care sunt afectati pacientii si cazurile care ne vin in spital, nu cred ca va fi mai bine in acest val. Din contra, cred ca nu vom avea exemplul Marii Britanii in care spitalele sa nu fie atat de pline. In Romania va fi greu, va fi greu in spitale”

„Cred ca la doua saptamani dupa ce incepem scolile ajungem sa dublam, daca nu sa triplam aceasta cifra si cred ca, in octombrie, daca nu intelegem ca trebuie sa respectam regulile si sa purtam masca si sa revenim la regula care limiteaza transmiterea infectiei, octombrie va fi o luna care va duce catre zece mii de cazuri”


Sursa: Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − two =