Primaria Sectorului 4 scoate la licitatie proiectul noii statii de metrou de pe Soseaua Berceni

Centura Berceni

Primaria Sectorului 4 anunta, printr-un comunicat de presa, ca scoate la licitatie proiectul noii statii de metrou de pe Soseaua Berceni, in scopul extinderii magistralei 2 metrou. Dupa cum scriam anterior, noua statie va fi amplasata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura.

Marti, 10 septembrie a.c., a fost publicat in noul sistem de achizitii publice – SICAP, anuntul privind “Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura”, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit anuntului, unul din obiectivele majore ale administratiei Sectorului 4 in domeniul mobilitatii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o statie situata intre statia de metrou existenta Berceni si Sos. de Centura. In vederea implementarii acestui proiect de infrastructura, Sectorul 4 a incheiat un protocol  cu S.C. METROREX S.A. In baza acestuia, a fost derulat contractul si a fost receptionata documentatia “Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura.”

Conform studiului de fezabilitate, destinatia cladirii propuse va fi aceea de cladire civila (publica) pentru transport cu metroul – STATIE DE METROU SUPRATERANA.

Cladirea va asigura un mediu propice circulatiei pietonale (tip transport cu metroul si spatii publice urbane de circulatie).

Cat costa noua statie de metrou

Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fara TVA). Documentul mai stipuleaza ca “in cadrul asocierii de autoritati contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va asigura finantarea, proiectarea si edificarea obiectivului de investitii. “In vederea obtinerii finantarii pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, a initiat discutii deja cu reprezentantii AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de catre Comisia Europeana a modificarii POIM prin introducerea sectoarelor municipiului Bucuresti in categoria beneficiarilor eligibili, in parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritara 1. OS 1 Cresterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul in Bucuresti – Ilfov.

” Durata de executie a achizitiei „Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura„ este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare. Totodata, potrivit anuntului mentionat, procedura aplicata va fi cea a licitatiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret.

Data estimata pentru publicarea anuntului de participare la licitatie este 04 octombrie 2019.”, potrivit comunicatului de presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × one =