Mai stupid de atat nu se poate: Candidatii la locale vor trebui sa cante imnul national

Candidatii la locale

Ce le mai trece prin cap alesilor din Parlament? Nici n-o sa va vina sa credeti ce idee “stralucita” i-a incoltit in minte unui senator PSD! El a venit cu o propunere legislativa prin care prevede ca la depunerea dosarului, candidatul la locale sa ataseze o fotografie in care sa se afle langa drapelul national si, in plus, sa includa si o inregistrare audio sau video in care sa intoneze imnul national …cel putin o strofa! Probabil ca a avut mult timp liber domnul Senator si, iubitor de patrie cum este, s-a gandit cum sa imbine pasiunea cu meseria. Asa ca i-a bubuit o lege!

Daca la alegerile locale din iunie am avut mult circ, se pare ca la urmatoarele, peste patru ani, vom avea un un adevarat festival de umor, cu politicieni care vor putea candida doar daca isi demonstreaza calitatile de interpreti de muzica usoara, cam ca la Vocea Romaniei… Asta numai daca se va vota aceasta lege. Dar cum traim in tara tuturor posibilitatilor nu ne-ar mira foarte tare. Ar fi chiar amuzant sa ascultam vocile candidatilor intonand imnul. Hey, dar gata cu visele! Desteapta-te, senatorule roman, si vezi de treburile importante ale tarii, ca de atata cantat imnul te-a cuprins somnul…

Proiectul de lege care vrea ca “probe” la dosarul de candidat fotografia cu drapelul si cantarea imnului, apartine senatorului Ovidiu Dontu, dupa cum informeaza Romaniatv.net. S-a gandit el ce s-a gandit si a decis ca “acum ori niciodata” este momentul “sa dea dovezi la lume” pentru ce a fost ales!

CITESTE SI:  Petitie soc: o palma peste obrazul nesimtit al politicienilor

Daca se va adopta, ne vom distra copios vazandu-i pe “catindati” cum iau acute pe refren. Sau ne vom enerva atunci cand vor poci pana si simbolul intangibil national, imnul Romaniei.

Propunerea este stupida, iar preocuparile parlamenterilor, mai ales cand poporul mai are un pic si iese cu furcile sa-i alerge, ca-n 1907, sunt si mai stupide si puerile. Daca astea sunt initiativele legislative care vin din Parlament, nici nu ne mai mira ca nimeni nu mai are respect pentru prima putere in stat.

Pana acum nu am auzit de o lege mai bizara decat aceasta, dar totul are un inceput. Deh, asa se intampla cand nu iti ocupi mintea cu ceva: pleaca sa caute imnul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × one =