Metrorex anunta desfiintarea tuturor spatiilor comerciale de la metrou pana pe 2 aprilie!

metrorex

Noua conducere a Metrorex pare sa puna piciorul in prag in ceea ce priveste activitatea spatiilor comerciale din statiile de metrou si someaza firma care are contracte de inchiriere cu comerciantii sa ”elibereze spatiile” pana pe 2 aprilie. Potrivit Ziare.com, firma care a inchiriat spatiile respective, Sindomet Servcom SRL, apartine sindicatului de la metrou, condus de Ion Radoi in ultimii 20 de ani: Cu alte cuvinte, se anunta un adevarat razboi intre sindicalistii de la metrou si Metrorex!

Metrorex: Spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran

Iata ce spune compania intr-un comunicat de presa dat publicitatii chiar astazi:

”Metrorex informeaza ca in urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.

In acest context, tinand seama si de expirarea contractului incheiat cu firma care administreaza spatiile comerciale, a notificarilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat in repetate randuri dezafectarea acestor spatii, dar si ca urmare a Raportului de control intocmit de Metrorex cu privire la luarea masurilor ce se impun in concordanta cu respectarea Normativului pentru proiectarea Constructiilor si Instalatiilor Specifice de Metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport subteran toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 02.04.2021.

Continuarea activitatii spatiilor comerciale amplasate in calea de evacuare din incinta metroului pericliteaza securitatea persoanelor in caz de urgenta, precum si evacuarea rapida si sigura a acestora. Mai mult, acestea creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului comercial, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie.

Metrorex mai anunta ca nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene.”

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × five =