Metrorex ar putea trece in proprietarea Primariei Capitalei

Berceni - Pipera

Un proiect de hotarare care va fi votat de consilierii Generali saptamana viitoare propune ca Metrorex sa treaca din proprietatea privata a statului (Ministerul Transporturilor) in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti, transferul fiind posibil doar daca Guvernul va emite o hotarare in acest sens.

Potrivit expunerii de motive parafata de catre primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, trecerea Metrorex sub umbrela Primariei Generale va permite dezvoltarea si eficientizarea transportului urban astfel incat sa fie descurajat transportul urban cu masinile personale.

“In lipsa unei coordonari unitare si a unei strategii de integrare a serviciilor de transport public la nivelul intregii zone, fiecare operator de transport actioneaza independent pentru fundamentarea programelor de dezvoltare, stabilirea si realizarea proiectelor de extindere si de modernizare a infrastructurii si stabilirea politicii tarifare. In multe situatii se ajunge la paralelisme in dezvoltarea retelelor de transport si alocarea de resurse fara o coordonare unica si o maximizare a eficientei oricarei investitii in contextul general al teritoriului deservit”, conform expunerii de motive care insoteste proiectul primariei.

De asemenea, in raportul de specialitate se arata ca transferul Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Municipiului Bucuresti “ar face mai usoara gestionarea in comun a operatorilor de transport interni – RATB si Metrorex”.

In acelasi raport se face referire si la o “integrare tarifara”, respectiv la uniformizarea pe cat posibil a costurilor pe care le suporta calatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 + seventeen =