Ce se intampla cu lucrarile de modernizare de la Piata Sudului

Sudului

In urma cu vreo doi ani de zile, actualul primar al sectorului 4 spunea ca modernizarea ansamblului Agroalimentar Piata Sudului este o prioritate. Din pacate, de la acele declaratii si pana acum nu s-au facut prea multe, iar principalul motiv este, ca in atatea alte cazuri, birocratia.

Mai multe detalii despre “procedurile” pe care administratia locala le-a demarat in vederea modernizarii si extinderii Pietei Sudului aflam dintr-un comunicat recent al primariei de sector.

“Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotarare prin care il imputerniceste pe Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, sa solicite Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin directiile sale de specialitate, declararea de utilitate publica si demararea procedurilor de expropriere necesare derularii mai multor obiective de investitii care vizeaza o zona de maxim interes pentru bucuresteni”, se arata in comunicat.

Ce implica lucrarile de la Piata Sudului?

Potrivit expunerii de motive care insoteste hotararea de Consiliu local, este vorba despre “Modernizarea, extinderea, demolarea partiala a constructiilor din ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului, amenajarea parcarii din intersectia Sos. Oltenitei cu Sos. Berceni si amenajarea parcarii juxtapuse din Bd. Constantin Brancoveanu”.

CITESTE SI: Piata Sudului va deveni un mall agro-alimentar al producatorilor autohtoni

“Ultimele lucrari de modernizare efectuate asupra infrastructurii pietei au fost realizate in urma cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrari de reamenajare. Pentru actualele planuri de investitii care vizeaza piata si amenajarea de parcari in zona, se impune insa, demararea unor proceduri de expropriere, in cazul unor parti din cadrul a trei imobile. Toate aceste investitii vor fi un plus pentru intreaga zona, mai ales că Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la pasajul de la Piata Sudului”, afirma edilul de la sectorul 4.

Procedurile de expropriere, necesare continuarii acestor lucrari vizeaza trei terenuri in suprafata de 330 mp (pentru executarea lucrarilor de modernizare a Pietei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea caii de acces la statia de metrou Piata Sudului) si 218,8 mp (pentru amenajarea parcarii din Bd. Brancoveanu).

Sursa: PS4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − 3 =