NEWS ALERT! Bucurestiul, trecut din greseala in scenariul rosu din cauza unei erori de comunicare

scenariul rosu

Rata de infectare in  Bucuresti a ajuns la 3,11 la mia de locuitori (mai exact, vorbim despre incidența cumulata a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile), potrivit INSP. Capitala ar putea trece, incepand de maine la scenariul rosu, iar autoritatile au astazi mai multe intalniri de urgenta pentru a stabili ce masuri se impun in aceasta situatie. Ulterior acestor informatii, autoritatile au inceput s-o scalde, pe romaneste, pentru ca de fapt INSP a comunicat date eronate. Rata reala, conform prefectului, este de 2,69. Sau, daca ne luam dupa rectificarea INSP, este de 2,65 la mia de locuitori… Intelegeti de vreti de aici, noi ne declaram batuti de INCOMPETENTA CRASA a autoritatilor!

UPDATE 3:

Potrivit LIBERTATEA, Institutul National de Sanatate Publica a revenit si a precizat ca rata de infectare, de pana duminica, este de 2,65 la mia de locuitori, in functie de populatia dupa domiciliu. Numarul este apropiat de cel prezentat de Grupul de Comunicare Strategica, care a anuntat astazi, 13 octombrie, o rata de infectare de 2,69.

UPDATE 2:

Monica Anisie, ministrul Educatiei, spune ca rata pe Bucuresti este de 2,69, nu de 3,1 cum spunea INSP-ul, care ar fi comunicat initial o date eronate. La asemenea comunicare din partea autoritatilor, chiar ca nu mai ai pe cine sa crezi.

UPDATE 1:

In ultimele 24 de ore au fost 3.109 cazuri noi de COVID-19, la 26.718 de teste efectuate. Tot in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 68 de decese asociate infecțiilor cu coronavirus. La ATI, numarul pacientilor internati este de 651, din pacate, un număr record

Stire initiala:

Guvernul se intruneste la ora 16:00 in sedinta de urgenta, dupa ce la orele pranzului Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a discutat deja o serie de propuneri, inclusiv trecerea Capitalei la scenariul rosu.

De asemenea, in cursul acestei zile ministrul Educatiei a fost chemat la Prefectura Capitalei tot pentru a identifica masurile care se impun.

Nu in ultimul rand, presedintele Klaus Iohannis va sustine, la ora 19:00, o conferinta de presa pe marginea situatiei epidemiologice.

Este foarte interesant ca Raportarea privind numarul de infectari din ultimele 24 de ore intarzie, astazi, parca mai mult decat oricand. Cifrele trebuiau prezentate la ora 13:00!

 

Articol in actualizare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − one =