NEWS ALERT! Ce modificari aduce Ordonanta Militara nr. 4 / Clarificari privind deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Amenzi de pana la 20.000 de lei!

Ordonanta Militara nr. 4

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, in aceasta seara, ce contine noua Ordonanta Militara nr. 4, care intra in vigoare incepand de maine. Ordonanta nu aduce o restrangere si mai dura a conditiilor de deplasare a cetatenilor, asa cum se astepta toata lumea, ci se refera mai mult la clarificari, cresterea amenzilor pentru nerespectarea masurilor luate de autoritati, dar si la anumite obligatii ale administratiilor locale.

Astfel, Ordonanta Militara nr. 4 prevede ca persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament medical (!) si in afara intervalului 11:00 – 13:00, in orice perioada a zilei.

De asemenea, seniorilor li se mai permite sa iasa din locuinta in intervalul 20:00 – 21:00, doar pentru a-si plimba animaului de companie.

”Am carificat cu privire la circulatia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar in care pot rezolva si probleme de natura medicala – tratamente oncologice, dializa – deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare – acestea pe intreaga perioada a zilei. Am permis deplasarea in afara gospodariei persoanelor de peste 65 de ani, intre 20:00 si 21:00 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie in acest caz de declaratie”, a declarat Marcel Vela.

O alta decizie se refera la masuri pe care le vor pune in aplicare administratiile locale.

Mai exact, este vorba despre obligativitatea primariilor de a monta la fiecare scara de bloc dispozitive cu solutii de dezinfectare si de a efectua dezinfectie pe scara blocurilor, in lifturi si in toate celelalte spatii comune.

Se plafoneaza pretul la energie electrica!

De asemenea, ministrul de Interne a mai anuntat ca in perioada starii de urgenta, preturile la energie electrica, termica, ori carburanti, nu mai pot fi majorate mai mult de pretul practicat astazi (29 martie 2020). Evident, scaderea preturilor este permisa.

Tot in aceasta seara, la ora 21.00, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat noile cifre legate de situatia infectarilor cu Coronavirus, valabile pentru orele 20:00. Potrivit oficialului, in aceasta seara numarul celor decedati in urma infectarii cu COVID-19 ajunsese la 43. Numarul total al cazurilor de infectari confirmate era de 1815 persoane. In acelasi timp, numarul celor vindecati era de 206 persoane.

Cresc amenzile pentru cei care nu respecta masurile impuse de autoritati.

Astfel, amenzile sunt intre 2000 – 20.000 de lei!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + sixteen =