NOI RESTRICTII IN BUCURESTI: Se inchid din nou restaurantele in interior, teatrele si cinematografele, iar purtarea mastii devine obligatorie in apropierea scolilor

restrictii

Prefectul Capitalei a anuntat astazi ca incepand de maine, 7 octombrie, Bucurestiul intra sub incidenta unor noi restrictii.

Teatrele, cinematografele, restaurantele si barurile (la interior) vor fi inchise, incepand de maine – 7 octombrie – pentru cel putin o saptamana, a anuntat, astazi prefectul Capitalei. Acesta a spus ca nu este exclusa declararea starii de urgenta sau macar inasprirea restrictiilor in anumite zone din Bucuresti, in cazul in care rata de infectare nu scade in perioada urmatoare. Ideea este ca se vor lua decizii relativ punctual.

De asemenea, Prefectul a mai anuntat si ca purtarea mastii devine obligatorie in apropierea scolilor (deci in aer liber), dar si in locurile aglomerate.

Iata cateva dintre declaratiile prefectului Capitalei:

“Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă – când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – nu prea poartă lumea masca – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani în intervalul 7-21. Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar și o simplă vopsea.”

Sursa si sursa foto: Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − 6 =