Peste doua zile aflam care sunt noile masuri de relaxare ce vor fi aplicate de la 1 iunie – Declaratiile premierului

masuri de relaxare

Cel mai tarziu joi, 27 mai, romanii vor afla ce le-au pregatit Guvernul si expertii in sanatate publica legat de urmatoarele masuri de relaxare care ar trebui sa se aplice, conform calendarului deja stabilit, de la 1 iunie 2021. Premierul a confirmat, azi-dimineata, intr-o conferinta de presa, ca nu exista niciun motiv pentru amanarea aplicarii noilor relaxari.

“De la 1 iunie facem relaxari. Am prezentat un calendar al relaxarilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne tinem de el. In sedinta de joi sau vineri vom avea masuri pentru 1 iunie. Daca este nevoie sa ajustam si pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat si cu cei afectati direct, vom imbunatati unele masuri.

Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioada a avut rezultate, valul 3 a disparut. Nu avem niciun  motiv sa nu mergem cu masurile de relaxare mai departe”, a declarat, astazi, premierul.

Potrivit calendarului anuntat de Guvern, relaxarea masurilor anti-pandemie vor fi facute in mai multi pasi, in conditiile in care numarul infectarilor cu covid-19 va scadea in continuare.

Astfel, noi relaxari vor fi anuntate la 1 iunie, apoi la 1 iulie si 1 august, dupa cum au precizat autoritatile.

Desi presa centrala vehiculeaza o serie de masuri de relaxare care ar urma sa fie anuntate pe 1 iunie, noi preferam sa asteptam anuntul oficial care va fi facut cel tarziu joi, 27 mai, asa ca vom reveni cu detalii in acel moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve + one =