Primăria Sectorului 4 a terminat lucrările la noua stație de metrou Tudor Arghezi cu două luni mai devreme!

Arghezi

Noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe magistrala M2 este gata. Primăria Sectorului 4 a anunțat astăzi că lucrările au fost finalizate cu aproximativ două luni de zile mai repede decât era termenul estimat.

Totuși, călătorii vor trebui să mai aștepte până să poată circula pe acest tronson pentru că urmează ca Metrorex, căreia i-a și fost predată lucrarea, să facă recepția și să demareze testele și probele tehnice.

Cu o suprafața desfășurată de 15.100 mp, stația Tudor Arghezi este de tip suprateran, incluzând o clădire cu subsol, parter și două etaje. Amplasată pe Şoseaua Berceni, în apropierea Şoselei de Centură, staţia Tudor Arghezi oferă o serie de facilităţi moderne călătorilor: 5 zone de acces pietonal, 7 scări rulante, 7 lifturi care vor uşura accesul persoanelor cu dizabilităţi, covor tactil de direcţionare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sistem de supraveghere video.

Construcţia a fost realizată în baza unui protocol încheiat de Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Primăria Sectorului 4 în anul 2019.

Noua stație de metrou a fost contruită cu scopul de a convinge șoferii să folosească acest mijloc de transport, iar în această idee lângă stație a fost construită și o parcare de 300 de locuri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − two =