Metrorex demareaza procedurile pentru montarea panourilor de siguranta in statiile de metrou

pascale

Metrorex va lansa o licitatie pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate in vederea montarii panourilor de siguranta in statiile de metrou, anunta compania intr-un comunicat de presa.

“Cu privire la montarea sistemului de protectie a calatorilor la marginea peroanelor statiilor de metrou, Metrorex a facut demersuri pentru stabilirea obiectivului de investitii referitor la montarea panourilor de siguranta. Acestea vor fi montate pentru a proteja calatorii atunci cand, la orele de varf, peroanele unor statii sunt foarte aglomerate. Pentru inceput, va fi demarata o licitatie pentru studiul de prefezabilitate si fezabilitate, urmand ca mai apoi, dupa definitivarea si avizarea/aprobarea documentatiilor tehnico-economice, sa se demareze procedura de achizitie a lucrarilor de executie a noului sistem de siguranta”, se arată în comunicat.

De asemenea, compania precizeaza ca dupa finalizarea celor doua studii, se vor sti cu exactitate, atat costurile aferente proiectului, cat si termenul de implementare a acestuia.

Metrorex  sustine, in acelasi comunicat de presa, ca informatiile privind lipsa sigurantei calatorilor cu metroul, aparute in presa, ieri, sunt inexacte:

“Urmare a informatiilor aparute astazi, 1 martie 2019 (ieri – n.r.), in mass-media, facem urmatoarele precizari: circultia trenurilor de metrou cu calatori se desfasoara in conditii de siguranta. Societatea respecta reglementarile si normele in vigoare. Atat Metrorex, cat si institutiile cu atributii in controlul activitatilor privind siguranta circulatiei, verifica in permanenta respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse in circulatia trenurilor cu calatori sunt investigate de Agentia de Investigare Feroviara Romana – AGIFER. In urma acestor investigatii rezulta, dupa caz, recomandari de siguranta care sunt puse in aplicare de catre Metrorex. Facem precizarea ca aceste rapoarte de investigare sunt facute publice, dupa finalizare, conform prevederilor legislatiei in vigoare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + eighteen =