O intentie buna, aplicata prost: pensionarii pot solicita masti gratuite de la primarie doar prin e-mail

masti pensionari

Intentiile bune nu ajuta cu nimic daca nu pot fi puse in practica sau daca discrimineaza! Primaria Capitalei anunta ca pensionarii fara posibilitati financiare si persoanele cu dizabilitati pot solicita masti de protectie care sa le fie oferite gratuit de catre Directia de Asistenta Sociala si Centrul pentru Seniori.

Solicitarile, insa, pot fi facute doar online, prin intermediul e-mail-ului.

Hai sa stam stramb si sa judecat drept: cate dintre aceste persoane vizate de actul de bunavointa al municipalitatii pot beneficia cu adevarat de campania asta? Nu spunem ca intentia nu este buna, din contra, pentru ca multi pensionari chiar nu isi permit sa dea 3 – 4 lei pe o masca zilnic. Dar multi dintre acesti oameni NU au acces la mijloacele electronice, NU au smartphone-uri sau nu stiu sa le foloseasca.

Ori, primaria generala stie acest lucru, drept dovada fiind chiar recomandarea ca persoanele care nu au acces la tehnologie “sa apeleze la sprijinul … familiei, prietenilor, vecinilor sau voluntarilor pentru ne trimite pe e-mail necesarul lor estimat de masti”.

Realitatea crunta este ca multi dintre acesti batrani nu au la cine sa apeleze nici macar pentru a le cumpara o paine. Cum facem cu ei, doamnelor si domnilor de la Primaria Capitalei?

Nu era mult mai simplu, mai eficient si mai corect sa fie alocat un numar de telefon special pentru ca batranii sa poata suna?

Din nou, intentia este buna, laudabila etc. dar, din pacate, discrimineaza, iar cei care sunt discriminati sunt tocmai cei care au cel mai mult nevoie de ajutor.

In finalul acestui text facem un apel la cititorii nostri: daca stiti seniori cu posibilitati financiare precare sau persoane cu dizabilitati, si care nu au acces la internet, oferiti-va sa ii ajutati si sa le trimiteti voi e-mailul de care au nevoie pentru a primi mastile de protectie promise de primarie.

Adresele de e-mail sunt:

  • mastiseniori@cs-mb.ro (pentru pensionari)
  • registratura@dgas.ro (pentru persoanele cu dizabilitati)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × three =