PMB: informatiile privind existenta unor probleme in furnizarea agentului termic catre bucuresteni sunt FALSE

agentului termic

La jumatatea saptamanii trecute publicam un articol legat de situatia precara a termocentralelor care asigura producerea agentului termic pentru Capitala, avand ca sursa un document ELCEN publicat de catre Libertatea. Pe scurt, in documentul respectiv, sustinut cu declaratii facute de chiar Directorul Tehnic al ELCEN, se arata ca fara aprobarea programului de reorganizare a societatii amintite, Bucurestiul va ramane fara 90% din capacitatea de productie a energiei termice, in maxim cinci ani de zile. Articolul complet, AICI

Cum documentul este oficial si vine chiar din partea ELCEN nu ne-am pus problema ca informatiile ar fi false (si, in continuare, nu credem ca sunt false). Dupa publicarea acestor informatii, alte institutii media, precum Digi24, au solicitat alte date si opinii de la reprezentantii KPMG (administratorul insolventei ELCEN), care spuneau ca situatia este si mai grava, in conditiile din care analizele companiei rezulta ca ”o capacitate de 30% (din ELCEN – n.r.) va disparea in doi ani, pentru ca trei din cele patru centrale necesita investitii majore in retehnologizare. Se pare, insa, ca cei din Primaria Capitalei nu sunt de acord cu cele de mai sus si ca ”pericolul” privind furnizarea agentului termic nu exista.

Astfel, Primaria Capitalei s-a sesizat si spune negru pe alb, intr-un comunicat de presa, ca afirmatiile potrivit carora lipsa investitiilor ar putea duce la inchiderea unei parti din RADET sunt complet eronate si menite sa dezinformeze populatia.

Avand in vedere informatiile aparute in mass-media, referitoare la posibilitatea inchiderii unei treimi din RADET” in contextul lipsei investitiilor, Biroul de Presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Primaria Municipiului Bucuresti dezaproba afirmatiile reprezentantei KPMG referitoare la relatia RADET –ELCEN, acestea fiind complet false, de natura sa induca o stare de panica in randul bucurestenilor. Totodata, Municipalitatea ii asigura pe bucuresteni ca agentul termic va fi furnizat continuu, fara sincope si la parametri optimi.

Primaria Capitalei si RADET resping categoric posibilitatea existentei unor probleme in ceea ce priveste furnizarea agentului termic catre bucuresteni.

De asemenea, afirmatiile potrivit carora lipsa investitiilor ar putea duce la inchiderea unei parti din RADET sunt complet eronate si menite sa dezinformeze populatia.”, se arata in comunicat de presa publicat pe site-ul Primariei Generale.

De asemenea, PMB afirma in comunicatul de presa ca:

”In vederea asigurarii agentului termic, Municipalitatea, prin RADET, a demarat inca de la inceputul acestui an, ample lucrari la reteaua de distributie a energiei termice, care au presupus inlocuirea conductelor atat pe reteaua primara, cat si pe cea secundara. De la inceputul anului 2017 s-au inlocuit aproximativ 8.000 metri liniari de conducta pe reteaua primara, respectiv, 43.552 de metri liniari de conducta pe circuitul secundar.  La acestea se adauga lucrari efectuate din bugetul alocat investitiilor, respectiv inlocuirea a 534 metri liniari conducta retea termica primara cu teava de otel si 952 metri liniari conducta retea termica secundara cu teava de otel preizolata. De asemenea, pana la sfarsitul acestei luni, RADET va finaliza lucrarile cuprinse in programul de revizii si reparatii pentru anul 2017, iar in perioada urmatoare, RADET va pune la dispozitia bucurestenilor un dispecerat la care vor putea fi sesizate continuu eventuale probleme la reteaua de distributie RADET.  Totodata, se au in vedere doua noi investitii care presupun construirea a doua CET-uri in cogenerare in zonele in care astazi exista un deficit de debit si calitate al agentului termic furnizat locuitorilor Municipiului Bucuresti, iar Compania Municipala Energetica Bucuresti SA va prelua si va moderniza Centrala Casa Presei Libere, implementand sistemul de cogenerare”.

Sursa: PMB

Comentariile va apartin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =