Portretul viitorului Primar al Sectorului 4 in viziunea alegatorilor: casatorit, credincios, tanar si cu experienta (Sondaj)

Palatul Copiilor

Viitorul primar al Sectorului 4 va trebui sa rezolve problema nesfarsitelor lucrari care sugruma circulatia in cateva cartiere importante, sa puna la punct functionarea serviciilor de curatenie si sa elimine problemele generate de cainii vagabonzi. Cel putin, asta arata un studiu recent, realizat de catre Avangarde si publicat de catre Stiripesurse.ro.

Un sondaj de opinie realizat de catre Grupul de Studii Socio-Comportamentale – Avangarde si publicat de catre stiripesurse.ro, ne arata care sunt cele mai presante probleme ale electoratului din Sectorul 4 si, mai ales,  ce asteptari au oamenii de la viitorul edil, care va fi ales in iunie, anul acesta. Cea mai mare nemultumire a locuitorilor din Sectorul 4 este legata de lucrarile de infrastructura rutiera (vezi Pasajul Piata Sudului), 30% dintre intervievati fiind deranjati de acest aspect. Pe locul doi in topul nemultumirilor se afla curatenia din Sector, 19% dintre oameni declarand ca serviciile de salubrizare ar trebui imbunatatite. De asemenea, 17% dintre locuitorii Sectorului 4 afirma ca autoritatile ar trebui sa rezolve problema cainilor vagabonzi. Nu in ultimul rand, 10% dintre respondenti afirma ca drumurile din Sector necesita reparatii, iar 8% considera ca eliminarea coruptiei este un punct care ar trebui sa se afle pe lista de prioritati a viitorului primar.

Acelasi sondaj de opinie, realizat in perioada 9 – 23 februarie a.c., pe un esantion de 1006 persoane, incearca sa creioneze si un portret al viitorului Primar al Sectorului 4.

Astfel, viitorul primar ar trebui sa fie casatorit, spun 60% dintre intervievati, in timp ce pentru 34% dintre dintre alegatori acest aspect nu conteaza. De asemenea, 59% dintre locuitorii Sectorului 4 afirma ca viitorul primar “ar trebui sa fie mai degraba credincios”, si doar 3% l-ar prefera “necredincios”. 34% spun ca nu conteaza. In ceea ce priveste varsta viitorului edil, 40% dintre locuitorii Sectorului 4 isi doresc un primar tanar, si doar 10% ar vrea ca omul care va ocupa fotoliul de edil “sa fie in varsta”. 46% dintre respondenti sustin ca acest aspect nu va conta in alegerea lor.

Primar bogat sau primar sarac?

La capitolul avere, 39% dintre participantii la sondaj afirma ca ar prefera ca viitorul primar “sa fie bogat”, iar 8% ar vrea ca edilul sa fie sarac. Pentru 46% din populatia Sectorului 4 aspectul averii viitorului primar este irelevant. In ceea ce priveste nivelul de educatie, 82% dintre respondenti sustin ca viitorul edil ar trebui “sa aiba studii”, si doar 1% l-ar alege daca “nu are studii”. Legat de etnia viitorul primar al Sectorului 4, 64% dintre locuitori considera ca acesta trebuie sa fie roman, si doar 2% ar gira un edil de alta etnie, in timp ce pentru 33% dintre respondenti nationalitatea nu conteaza. Asa cum era de asteptat, locuitorii din Sectorul 4 isi doresc un primar cu experienta, 83% sustinand aceasta idee. Doar 1% dintre intervievati ar opta pentru un primar fara experienta.

In ceea ce priveste intentia de prezentare la alegerile din iunie 2016, 52% dintre respondenti afirma ca vor merge la urne, 23% au raspuns cu “probabil da”, 13% nu sunt hotarati, iar 5% sustin ca nu vor vota.

La intrebarea “Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primaria Sectorului 4, Dvs. presonal cu candidatul carui partid sau alianta politica ati vota?” 40% dintre intervievati au raspuns Daniel Baluta (PSD), in timp ce 7% l-ar alege pe Marius Rogin (PNL) sau pe Ovidiu Zara (PRM) – tot 7%.

Sondajul Avangarde are o marja de eroare de + / – 3,05%.

Sursa: Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 9 =