Primaria Sectorului 4 s-a razgandit: nu mai cumpara utilaje de topit zapada. Vedeti de ce

utilaje de topit zapada

Va amintiti ca iarna trecuta primaria de sector ne facea capul calendar cu o descoperire de “senzatie” – utilaje de topit zapada? Primarul de sector promova utilajele pe facebook si afirma ca daca acestea se vor dovedi eficiente administratia locala va inchiria sau chiar va cumpara cateva pentru aceasta iarna. Dar, n-a fost sa fie, cica utilajele respective nu-s chiar atat de eficiente, asa ca primaria a amanat luarea unei decizii, dar discutiile cu firma producatoare continua. N-o spune primarul de data asta, ci Marian Goleac, directorul ADP4, in cadrul unui interviu oferit celor de la DC News.

Marian Goleac a spus ca Primaria Sectorului 4 a testat anul trecut utilaje de topit zapada, insa “eficienta scazuta a acestora si timpii mari ce trebuiau parcursi pentru mutarea lor din loc in loc au determinat amanarea discutiilor” privind achizitionarea echipamentelor. “Acest lucru nu inseamna insa ca utilajele de acest gen nu ne sunt necesare. Evident ca si Sectorul 4 trebuie sa cumpere asa ceva in viitor“, declara, pentru DC News, seful ADP.

Interesant este insa faptul ca in timp ce primaria sectorului 4 decide sa renunte la masinile de topit zapada, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, se lauda ca Municipalitatea are deja 20 de astfel de utilaje gata sa intervina prin Bucuresti, in premiera, in acest an.

Dincolo de subiectul acestor utilaje de topit zapada, o alta tema ne intereseaza, totusi, mai mult: suntem sau nu pregatiti de iarna in adevaratul sens al cuvantului? Tot Marian Goleac spune in interviul amintit ca da: “Avem pregatite peste 6.000 de tone de sare depozitateintr-o hala pe fosta platforma industriala IMGB. Avem peste 160 de utilaje pregatite sa intervina si peste 450 de oameni care pot pune oricand mainile pe lopeti si sa indeparteze zapada acolo unde utilajele nu au acces. (…) Avem inclusiv utilaje de talie mica si foarte mica. Vorbim fie de despre Mercedes Sprinter si Toyota Hilux, dotate cu plug si sararita, ceea ce inseamna ca vom lucra si pe strazile laterale cu acelasi ritm sustinut ca si pe bulevarde“.

Va reamintim ca si primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, declara, in urma cu aproximativ o saptamana, in cadrul comandamentului convocat la Primaria Generala, ca in acest an nu vor exista surprize legate de deszapezire si ca sectorul 4 este mai bine pregatit acum decat anul trecut pentru interventii in caz de ninsori abundente. In plus, pe una dintre principalele artere din sector, mai exact pe Soseaua Berceni, se vor monta parazapezi pentru ca zapada sa nu mai fi aruncata de vant pe carosabil.

Sursa: DC News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen + ten =