Primaria va lua in administrare temporara un teren de la SC Baneasa Investments pentru realizarea de parcari la Piata Sudului

Piata Sudului

O Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 4 imputerniceste primaria Sectorului 4 sa solicite, de la SC Baneasa Investment SA, o suprafata de teren destinata realizarii unei parcari si a cailor de aces din zona Piata Sudului.

Proiectul realizarii de parcari in principalele zone ale sectorului 4 nu este unul tocmai nou, dar, dupa cum stiti, de la idee si pana la punerea ei in practica trece, de obicei, foarte mult timp. Acum, se pare ca lucrurile se misca si din punct de vedere juridic, din moment de Consiliul Local Sector 4 a adoptat aceasta hotarare, care va permite construirea parcarii mult-promise de la Piata Sudului.

In Hotararea de Consiliu care este publicata pe site-ul Primariei Sector 4 se mai arata ca suprafata de teren ce urmeaza a fi solicitata se va stabili si individualiza ulterior. Prin urmare, nu putem estima inca o data pentru inceperea lucrarilor la parcarea de la Piata Sudului. Cert este, insa, ca lucrurile incep sa se miste.

Hotararea de Consiliu nr. 24, aprobata in data de 31 ianuarie, are la baza o propunere mai veche a primarului sectorului  4, Daniel Baluta, subiect pe marginea caruia am scris in momentul respectiv.

catsasfasf

Va reamintim ca prin octombrie anul trecut, primarul Daniel Baluta afirma, pentru Stirile ProTV, ca lucrarile pentru amenajarea unor noi parcari “vor incepe imediat ce vremea va permite, adica la sfarsitul iernii“.

Mai mult, in decembrie anul trecut, edil sectorului 4 preciza, pentru Ziarul Financiar, ca primaria are in plan construirea a doua parcari in zona Piata Sudului: “una va fi langa magazinul Big Berceni, iar cealalta va fi la statia de metrou Piata Sudului, unde va fi o parcare de tip park&ride, cu trei etaje“. Cele doua proiecte ar totaliza un numar de pana la 600 de locuri de parcare.

Sursa: Primaria Sectorului 4

2 Comments

  1. Dumitru

    February 15, 2017 at 12:37 pm

    De ce nu se face deasupra pietii ca la Progresul?

  2. eu

    February 15, 2017 at 1:55 pm

    trebuie neaparat sa darame si piata sudului…..ultima piata ieftina din capitala, trebuie si multinanionalele sa TRAIESTE mai bine….au magazine in zona .. mall,sa crape taranii de ciuda.. sa vanda la leonida sau la berceni sau la adunatii copaceni….ca de aia sunt tarani….tu’va rasa de nepatrioti !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + 16 =