Primim de la cititori. Toaletari in sectorul 4: “copaci sanatosi, mutilati fara discernamant”

O cititoare a site-ului nostru ne scrie in legatura cu toaletari care s-au facut si inca se mai fac in sectorul 4, actiuni ale administratiei (municipale sau locale) care au “chelit”, pur si simplu, anumite artere sau gradini de bloc. Aceeasi cititoare, V.I., care reprezinta un grup de cetateni din sectorul nostru, ne-a trimis si imagini concludente, alaturi de mesajele in care isi arata intrigarea fata de modul de lucru al functionarilor administratiei, “care au mutilat fara discernamant copaci sanatosi”.

Poate cel mai bun exemplu de treaba facuta fara pic de logica este reprezentat de zona statiei RATB de la Budimex, unde copacii din curtea spitalului, aflati pana de curand chiar langa gard, au fost taiati in urma unor actiuni pe care unii le numesc “toaletari”. Astfel, calatorii care asteapta autobuzul in statie sunt nevoiti sa stea in soare (apropo, nu vrem sa ne gandim ce inseamna asta intr-o zi precum cea de azi, cand la umbra sunt anuntate 38 de grade Celsius!).

Budimex1

De asemenea, ne scrie cititoarea noastra, “Vis-a-vis de acelasi spital. Pe b-dul C-tin Brancoveanu, copacii de pe marginea soselei si cu cei din gradinile blocurilor, aproape ca se uneau si formau un umbrar minunat. Se putea circula bine pe jos. Acum, toti copacii au forma de plop, au coroana cam la inaltimea etajelor3, 4 sau chiar mai sus.“.

V.I. ne mai trimite si imagini din cateva gradini de blocuri din zona intersectiei NItu Vasile cu Brancoveanu, unde copacii (inclusiv brazi!) au fost tunsi astfel incat coroana acestora mai exista doar de la inaltimea etajelor 3, 4 si, prin urmare, locuitorii de la etajele inferioare ale imobilelor nu mai beneficiaza de niciun pic de umbra. Cum au motivat lucratorii care au taiat si tuns acesti copaci modul in care s-a operat? “Locatarii au incercat sa-i opreasca si, aberant, au spus ca trebuiesc taiati pt a nu rani pe cineva sau pentru a nu cadea pe masinile parcate. IN GRADINA BLOCULUI?“, se intreaba retoric cititoarea noastra.

nitu

Copaci sanatosi, mutilati fara discernamant. Toate, pe b-dul C-tin Brancoveanu, de la metrou, pana la intersectia cu Nitu Vasile. Dar, situatia este in tot sectorul, inclusiv in Parcul Tineretului, unde multe conifere s-au uscat si multe altele mai au doar un smoc in varf!“, ne mai scrie, intrigata, V.I..

brancoveanu 1

In loc de concluzie: daca ati urmarit site-ul nostru, stiti ca am fost si ramanem adeptii unor lucrari precum parcarea de pe terenul viran dintre Palatul Copiilor si Tineretului si nu vom face aici apologia ecologismului besmetic. Dar, cand vedem cazuri precum cele prezentate mai sus, cand asa-numita toaletare poate fi numita aproape defrisare, nu putem sa nu reactionam. Ceea ce speram noi este ca oamenii din administratia locala sau de la Primaria Capitalei (in cazul in care lucrarile au fost facute de muncitori care tin de municipalitate) sa vada aceste imagini si sa  controleze mai eficient, macar de acum inainte, modul in care isi fac treaba cei de la spatii verzi.

2 Comments

  1. Marius

    June 30, 2017 at 2:15 pm

    Veniti si pe calea vacaresti, inspre tinpuri noi, sa vedeti cum arata toaletarea.

  2. Andrei

    July 1, 2017 at 11:32 am

    Aberația continua și în sens invers: în fata magazinului Mega Image de lângă Oraselul Copiilor, pe Sos. Oltenitei, de un an de zile proprietarii fac adrese la primărie sa se taie un arbore uscat complet, gros, cu multe crengi, înalt pana la etajul 7 și nu se întâmplă nimic. Locatarii vor sa angajeze chiar ei firma sa îl taie, dar nu primesc autorizație și au fost și amenintati cu amenda dacă îl taie. E un pericol și pentru mașini, și pentru locatari și mai ales pe toți copiii care ajung în zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × two =