Prognoza meteo oficiala ANM pentru Florii si Paste

prognoza meteo

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 15 – 28 aprilie, pentru intreaga tara. Va prezetam in continuare estimarile meteorologilor pentru toate zonele.

MUNTENIA In prima saptamana maximele termice se vor situa in medie intre 12 si 14 grade si vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din 22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi in crestere treptata si va tinde spre 20…21 de grade, in perioada 25 – 28 aprilie, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 2 si 6 grade, cu tendinta de crestere usoara, in ultimele nopti, spre 7…8 grade. Local si temporar va ploua slab in intervalul 16 – 19 aprilie, iar in restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusa.

OLTENIA Pana in data de 22 aprilie vremea va fi usor mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 14 si 16 grade, exceptand ziua de 15 aprilie, cand media se va situa in jurul valorii de 12 grade. Apoi, vremea se va incalzi treptat astfel incat maximele termice vor creste spre o medie de 20…21 de grade, in perioada 25 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa in general intre 3 si 6 grade, cu tendinta de crestere usoara, in ultimele nopti, spre 7…8 grade. Pe arii restranse va ploua slab in 15 aprilie, dar si in intervalul 17 – 19 aprilie, in timp ce in restul intervalului doar trecator si izolat vor mai fi posibile ploi slabe.

DOBROGEA In perioada 15 – 21 aprilie temperaturile maxime nu vor avea fluctuatii semnificative si se vor situa in medie intre 10 si 12 grade, ceea ce va caracteriza o vreme rece. Incepand cu 22 aprilie maximele termice vor creste usor si treptat spre o medie de 16…18 grade in intervalul 25 – 28 aprilie, adica valori normale raportate la media regionala. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa in general intre 3 si 7 grade, cu tendinta de crestere usoara, in ultimele nopti, spre 8…9 grade. In perioada 16 – 19 aprilie, temporar va ploua, in general slab cantitativ, iar in restul intervalului doar trecator si pe arii restranse vor mai fi ploi slabe, cu o probabilitate mai mare in 20 aprilie si dupa data de 25 aprilie.

LA MUNTE Vremea va fi rece in intervalul 15 – 22 aprilie, cand se va inregistra o medie a temperaturilor maxime de 2…4 grade, in timp ce valorile nocturne vor fi exclusiv negative si se vor incadra intre -6 si -2 grade. Incepand cu data de 23 aprilie vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, astfel incat valorile maxime diurne vor atinge 12 grade in intervalul 25 – 28 aprilie, iar cele minime vor deveni pozitive si se vor situa in jurul valorii medii de 3 grade. Se vor semnala precipitatii mixte in primele zile ale intervalului de prognoza, iar spre sfarsit probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va fi in crestere.

BANAT Pe tot parcursul intervalului de prognoza temperatura aerului va creste usor si treptat, astfel incat maximele diurne se vor situa, in medie, intre 14 grade la inceputul intervalului si 24 de grade la sfarsitul celor doua saptamani. Temperaturile minime vor avea variatii in prima saptamana, cand se vor incadra intre 2 si 5 grade, apoi vor creste treptat, spre 10 grade la finalul celei de a doua saptamani. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in prima zi a intervalului de prognoza, dar si in perioada 24 – 28 aprilie cand pot fi ploi slabe, pe arii restranse.

CRISANA La inceputul intervalului vremea va fi rece, cu valori termice diurne ce se vor situa, in medie, in jurul a 14 grade. Apoi va avea loc o usoara incalzire, astfel incat, intre 16 si 22 aprilie, vor fi temperaturi maxime cuprinse intre 16 si 18 grade. Valorile nocturne in prima saptamana vor avea usoare variatii si se vor situa intre 0 si 4 grade. In decursul celei de a doua saptamani vremea se va incalzi de la o zi la alta, iar la finalul intrevalului de prognoza se vor inregistra medii regionale de aproximativ 23 de grade, ziua si de 8 grade, noaptea. Probablitatea de ploaie va fi in general redusa si doar spre sfarsitul intervalului pot fi ploi slabe, pe arii restranse.

TRANSILVANIA Vremea se va mentine rece in prima saptamana de prognoza, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime cuprinse, in general, intre 12 si 14 grade. Temperaturile minime in acest interval vor avea variatii semnificative si se vor incadra, in medie regionala, intre -4 si 3 grade. In a doua saptamana de prognoza vremea se va incalzi usor si treptat, iar valorile diurne vor atinge 21 de grade in ultimele zile, iar temperaturile nocturne se vor situa in jurul a 6 grade. Se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie in primele zile ale intervalului de prognoza, iar spre sfarsitul celei de a doua saptamani probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va fi in crestere.

MARAMURES Vremea se va mentine rece in primele doua zile ale prognozei, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, apoi se va incalzi usor si se vor atinge valori diurne situate intre 14 si 16 grade. Temperaturile nocturne in aceasta perioada nu vor avea variatii importante si se vor incadra, in general, intre -2 si 2 grade. In cea de a doua saptamana a intervalului de prognoza regimul termic va fi in crestere, iar la finalul celor doua saptamani se vor atinge temperaturi medii de 22 de grade ziua si de 8 grade noaptea. Se vor semnala precipitatii, predominant ploi, la inceputul intervalului de prognoza, iar spre sfarsitul celei de a doua saptamani probabilitatea de ploaie va fi din nou in crestere.

MOLDOVA Pana in data de 20 aprilie vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 10 si 13 grade, exceptand ziua de 16 aprilie, cand media se va situa doar in jurul valorii de 6 grade. Apoi, vremea se va incalzi treptat astfel incat maximele termice vor creste in medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori in perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa in general intre 2 si 5 grade, cu tendinta de crestere usoara, in ultimele nopti, spre 6…8 grade. In 16 si 17 aprilie, temporar, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, local moderate cantitativ, iar in restul intervalului doar trecator si pe arii restranse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare in 18 si 19 aprilie si dupa data de 24 aprilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − three =