Proiect de Hotarare pentru SCADEREA taxei de salubrizare

salubrizare

Primaria Sectorului vrea sa scada taxa de salubrizare de la 12 de persoana, cat este prevazut in acest moment, la 6 lei de persoana, cel putin pentru anumite categorii de venituri. Propunerea este oficiala si apare sub forma unui proiect de Hotarare pe site-ul primariei de sector!

Astfel, proiectul de Hotarare care urmeaza sa fie votat cel mai probabil in urmatoarea sedinta de consiliu, propune ca “taxa de salubrizare pentru persoanele cu venituri lunare sub 2.000 de lei va fi in cuantum de 6 lei /luna. persoana. Pentru persoanele fizice care au venituri nete lunare peste 2000 de lei, taxa de salubrizare datorata este de 9,6 lei /luna/ persoana“, se arata in proiectul de Hotarare.

In cadrul aceluiasi proiect se arata ca “In cazul neachitarii taxei anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara, taxa va fi de 12 lei/luna/persoana, indiferent de veniturile persoanei“.

Potrivit proiectului, “aplicarea taxei de salubrizare pentru persoanele cu venituri nete sub 2.000 de lei/luna se va face pe baza declaratiei pe propria raspundere“.

In expunerea de motive care insoteste documentul se precizeaza modificarile amintite sunt propuse “pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a atenua impactul noii taxe de salubrizare

4 Comments

 1. Taxa de gunoi ar trebui sa fie dupa cantitatea produsa!

  January 10, 2018 at 12:19 pm

  Gunoiul ar tebui platit in functie de cat se produce! Nicidecum dupa cat castiga cineva! In acest sens se pot cumpara pungi special inscriptionate de gunoi de la cel cae asigura serviciul de strangere a gunoiului! Cu cat ai mai mult gunoi, cu atat platesti mai mult
  Pimaria sector 4 are datorii foarte mari lasate inca de pe vremea lui Piedone care a facut imprumuturi f f mari pentru “braduti si panselute”, desi Inimaroiu a inceput primul… cu planul lui integrat…

 2. Neda Catalin

  January 10, 2018 at 5:16 pm

  Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de aceasta taxa de salubrizare: detin un PFA in sector 4 intr-un apartament, declarat in anul 2016, ca fiind spatiu rezidential (nu desfasor activitati economice la aceasta adresa, nu deduc absolut nici o cheltuiala) si as vrea sa stiu ce pot face in legatura cu dubla impozitare aplicata mie si anume, anul trecut am platit ca si persoana fizica pe intreg anul 2017 taxa de salubrizare iar in luna noiembrie am primit o decizie de impunere pentru a plati din nou aceasta taxa de salubrizare ca si PFA, tot pe 2017? Si, probabil, desi am platit deja la inceputul anului acesta ca si persoana fizica aceasta taxa pe intreg anul 2018, voi primi cu siguranta sa mai platesc si ca PFA… Ma poate ajuta cineva?

  • administrator

   January 10, 2018 at 6:55 pm

   Buna seara. Cel mai bine este sa luati legatura cu cei de la directia de Taxe si impozite. Ei ar trebui sa stie exact cum stau lucrurile.

 3. Stefan

  January 13, 2018 at 8:00 pm

  Ce facem noi,dobitocii care desi avem veniturile mici am platit deja taxa cu gandul ca totusi avem o reducere de 20%?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + seventeen =