Proiectul PISTA DE ALERGARE IN PARCUL TINERETULUI are nevoie de cat mai multe voturi

pista de alergare

Propus initial ca proiect pentru Parcul Herastrau, dar declarat eligibil de catre PMB cu schimbarea locatiei in Parcul Tineretului (norocul nostru), proiectul din cadrul campaniei Propune Pentru Bucuresti pe care vi-l prezentam mai jos este cel pe care site-ul nostru a decis sa il sustina. De ce? Pentru ca este singurul care va avea impact in sectorul 4 dintre cele 33 admise in etapa votului.

Stiti deja despre campania demarata de catre Primaria Capitalei prin care 20 de proiecte propuse de catre locuitori din cele 33 declarate eligibile si care sunt in acest moment in plin proces de votare de catre cetateni, vor primi finantare de cate 200.000 de euro pentru implementare. Am scris cchiar zilele trecute pe acest subiect. Ei bine, cu greu v-ati fi dat seama ca unul dintre aceste proiecte, care are sanse sa primeasca bani si sa prinda viata, este dedicat sectorului 4. Asta pentru ca Proiectul se intituleaza Pista de ALERGARE din TARTAN in HERASTRU, dar o nota Comisiei de analiza a Primariei Capitalei impune ca proiectul sa fie realizat intr-o alta zona, ceva mai pretabila, respectiv in Parcul Tineretului. Pe scurt, avem vesti bune, iar daca cititi acest articol si doriti sa va implicati in sustinerea proiectului, atunci ar fi bine sa il si votati pe pagina speciala a PMB.

Atentie, Pentru a putea vota trebuie să aveți cont și să vă autentificați AICI!

Ce propune proiectulla modul concret?

In descrierea proiectului, initiatorul, Toma Vlad, spune ca avem de-a face cu  “un proiect cu impact mare pentru atletism ca sport de masa. Crearea unei piste publice (gratuite) de alergare in aer liber, din tartan, de 1 culoar, in jurul Herastraului (n.r. – In Parcul Tineretului, conform notei Comisiei), in lungime de 5.7km (poate fi ales un alt traseu mai mic dar tot in parc) pentru a atenua probleme articulare, musculare, osoase (tibia tare) datorita asfaltului tare si pentru o senzatie mult mai relaxata / placuta atunci cand alergi pe un astfel de material sintetic (si separat de pietonii care merg prin parc). Acest lucru l-am vazut la Budapesta pe insula Margareta si o multime de oameni practicau acest sport acolo, dar si in alte orase din Europa. Va costa cu putin peste o pista de atletism de 8 culoare. Prin popularizarea acestui sport facem ca Bucurestiul sa devina un pic mai prietenos cu sportivii amatori cu impact pe termen lung asupra sanatatii oamenilor.”

Bugetul de care ar fi nevoie pentru implementarea acestui proiect in Sectorul 4 este estimat, conform initiatorului, la 169.000 de euro, suma care se inscrie in criteriile impuse (maxim 200.000 de euro) de catre PMB.

Pana la ora redactarii acestui articol, proiectul Pista de alergare din Tartan in Parcul Tineretului a primit 205 voturi si are toate sansele sa se numere printre cele 20 de idei care vor primi finantare pentru implementare.

N.R. – Pe site-ul dedicat al PMB, numele proiectului nu a fost modificat inca, asa ca daca vizitati portalul in cautarea proiectului despre care am scris, trebuie sa accesati urmatorul LINK (Pista de ALERGARE din TARTAN in HERASTRU).

Dupa cum scriam intr-un articol anterior, va puteti da votul pentru proiectele inscrise in concurs pana pe data de 17 noiembrie. In intervalul 20 noiembrie – 23 noiembrie se va face centralizarea voturilor, iar in data de 24 vorm afla care sunt cele 20 de proiecte care vor fi finantate si puse in practica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine − six =