Protest impotriva Uber in Bucuresti! 6000 de masini vor bloca circulatia. Vedeti cand

Uber

Probabil ca era doar o chetiune de timp pana cand taximetristii si patronatele din transport sa demareze si in Romania, dupa modelul deja cunoscut prin alte state europene, protestele impotriva Uber, serviciul de ride-sharing, pe care il considera ilegal si evazionist. Insa, pe lista de revendicari ale protestatarilor se va afla si o problema mai veche, si anume cea a taximetristilor cu licenta in afara Capitalei, dar care isi desfasoara activitatea in oras, ceea ce, teoretic, nu ar trebui sa fie legal.

Astfel, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) va organiza, pe 2 noiembrie, un miting de protest in fata Guvernului (Piata Victoriei), la care vor participa 6.000 de autovehicule, dupa cum spun reprezentantii industriei.

CITESTE SI: RATB modifica traseul autobuzului 102 – se reia legatura intre Berceni si cartierul Titan

Activitate de transport piratata cu acordul unor grupuri de interes din Parlament

Mitingul de protest are 5 teme principale, de care Guvernul Romaniei este direct responsabil. Important de retinut este ca nu cerem subventii, nu cerem mariri de salariu, nu afectam Bugetul Statului Roman cu cerintele noastre, ba din contra, cerem reglementari ale unor legi, prin Ordonanta de Urgenta, pentru a se stopa abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul Romaniei care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport sa fie piratata“, potrivit  unui comunicat de presa al COTAR.

Astfel de firme care desfasoara activitati ilegale au ajuns sa-si promoveze serviciile si prin reclame si spoturi publicitare: ‘Peste 40.000 de clienți si mai mult de 2.000.000 Km anual parcursi in siguranta ne recomanda ca cea mai buna si sigura companie de transport’. Lipsesc din aceasta prezentare doua cuvinte cheie, care ar trebui sa preocupe serios autoritatile române: ilegal si evazionist (…) Aceasta lege a fost modificata astfel incat sa le permita unor ‘grupari’ sa desfasoare activitati de taxi in alte localitati, in afara zonei in care taximetristii au licenta de functionare. In prezent sunt mii de taxiuri cu licenta in localitatile din jurul Bucureștiului, dar care, in realitate isi desfasoara activitatea în Capitala. Parlamentarii care au avut interese au modificat OUG 34/2010 prin legea 168/2010, chiar si in acest an, facand schimbari exact la acel articol care permitea organelor de control sa elimine activitatea neautorizata, ilegala din aceasta activitate“, spun reprezentantii COTAR.

1 Comment

  1. Andrei

    octombrie 24, 2016 at 2:13 pm

    Daca stai 3 minute in fata la Sun Plaza si te uiti la ce fete au infractorii cu taxiuri (valabil in tot orasul) ai sa intelegi de ce are succes Uber. Pai toti infractorii si tiganii sunt taximetristi. Faceti-va timp 2-3 minute sa va uitati la ei….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − 13 =