Primarul despre reabilitarea termica: “mai mult de 100 de blocuri pe an este imposibil sa facem”

reabilitare termica

Evident ca toata lumea din sectorul 4 care inca nu a beneficiat de reabilitarea termica a blocurilor se intreaba ce se intampla de lucrurile merg atat de greu.

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a acordat recent un interviu jurnalistilor de la PSNEWS, interviu in care vorbeste despre birocratie si, evident, piedicile intampinate in reabilitarea termica a blocurilor de locuinte.

Iata in continuare cele mai importante precizari ale edilului pe marginea acestui subiect:

“Dacă în opt ani de zile au fost reabilitate 144 de blocuri din 1680 , în acești doi ani și patru luni ne apropiem de 200 de blocuri pentru că din punct de vedere tehnic mai mult de 100 de unități pe an este imposibil să facem, chiar dacă avem finanțare în continuare pentru un număr de 300 de blocuri.”

Firmele nu au muncitori. Fie că discutăm despre asfaltatori, fie că discutăm despre reabilitare termică, despre școli, iar întârzierile pe care le avem sunt generate de o lipsă acută a forței de muncă:

Sunt două piedici la fel de importante. Prima piedică este reprezentată de legea achizițiilor publice. Mai avem puțin și împlinim doi ani de când am început licitația de salubrizare, atât de mult durează o procedură. Este enorm. De exemplu, sunt în validare lucrări la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), de nouă luni . Este un lucru inadmisibil din punctul acesta de vedere. Probabil că, pentru unele proceduri, un mandat este insuficient ca să putem să avem o procedură. La fel de grav, în această ecuație, este problema forței de muncă. Avem nevoie de zece ori mai mulți muncitori pe șantierele deschise în Sectorul 4 . Firmele nu au muncitori. Fie că discutăm despre asfaltatori, fie că discutăm despre reabilitare termică, despre școli, iar întârzierile pe care le avem sunt generate de o lipsă acută a forței de muncă. Ajungem în situația în care devine irelevant că sancționăm pe cineva, că întârzie sau că nu întârzie o lucrare, finalitatea pentru oricare om este ca un lucru care are un început este să se termine într-un timp rezonabil. Este o problemă gravă și probabil că trebuie cu toții să facem ceva pentru lucrul acesta, pentru că, mergând în acest ritm ne vom afla în imposibilitatea de a ne pune în aplicare programele, chiar dacă avem proceduri, chiar dacă avem finanțare. Aceasta este o problemă de o gravitate ieșită din comun.

CITITI IN CONTINUARE PE PSNEWS si urmati interviul integral:

1 Comment

  1. Anda Cristea

    November 20, 2022 at 3:19 am

    in sectorul 3 cum s a putut face reabilitarea?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five + 8 =