Ce restrictii vom avea de 1 Mai si Paste? Starea de alerta, prelungita cu inca 30 de zile

COVID-19

Guvernul Citu a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu 13 aprilie, adica incepand de astazi. Dincolo de aceasta veste care nu mai surprinde pe nimeni in contextul evolutiei situatiei epidemiologice, aflam si ce au decis autoritatile in legatura cu relaxarea resctrictiilor in perioada sarbatorilor Pascale.

Fara restrictii de circulatie de Paste

Astfel, starea de alerta in romania va fi mentinuta (cel putin) pana pe 12 mai, desi nimeni nu ar trebui sa isi faca vreo speranta ca scapam de restrictii dupa aceasta data. De asemenea, intre 1 mai – 2 mai 2021 (Pastele Ortodox), in intervalul orar 20:00 – 5:00, in toate localitatile va fi permisa circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

Reguli pentru comert si cazare

Totusi, trebuie sa stiti ca exista o prevedere privind limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare turistica, la cel mult 70% din capacitatea maxima a acestora, pe Litoral.

In plus, in zilele de 23 aprilie si 30 aprilie, indiferent de localitate, operatorii economici din comert sau prestari de servicii isi pot desfasura activitatea intre orele 5:00-20:00. Tot in zilele de 23 aprilie si  30 aprilie, intre 20:00-5:00, operatorii economici sunt obligati sa apeleze exclusiv la activitati de livrare la domiciliu.

O serie de dicizii se refera si la comunitatea musulmana din Romania

De asemenea, in perioada 13 aprilie – 13 mai 2021, comunitatea musulmana din intreaga lume va incepe postul lunii sfinte Ramazan. Noaptea de Kadir este predecesoare ca si importanta slujbei de Ramazan Bayram. In acest context, in toate localitatile va fi permisa circulatia enoriasilor musulmani in afara locuintei sau gospodariei, in perioada 8 mai – 9 mai 2021, in intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea si participarea la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × four =