REVISTA PRESEI 4 NOIEMBRIE: Incendiu puternic în Capitală; Vremea se răcește; Noi terminale contactless la Metrou; Legi importante promulgate de Președintele Iohannis; Ghid – ce facem în caz de cutremur

incendiu

REVISTA PRESEI 4 NOIEMBRIE: Incendiu puternic în Capitală; Vremea se răcește; noi terminale contactless la Metrou; Legi importante promulgate de Președintele Iohannis; Ghid – ce facem în caz de cutremur?

B365: Incendiu urias la un centru de colectare a deseurilor din Nordul Capitalei / Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la un centru de colectare din Chitila, la doi pași de București. Pompierii au fost alertați. În locul respectiv ar arde mai multe deșeuri. Autoritățile au emis avertizări Ro-Alert – alertă extremă. Oamenii sunt sfătuiți să ocolească sau să evite zona: „INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la REMAT Holding – zona Chitila. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”.

incendiu

Observator: Vremea se răceşte semnificativ şi revin precipitaţiile / Meteorologii anunță că la sfârșitul toamnei vremea nu va avea aspecte extreme. În toată țara, temperaturile medii vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Și cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cele normale în toate regiunile.

Agerpres: Metrorex a finalizat montarea de terminale contactless în toate staţiile Magistralei 2 de metrou / În doar 10 secunde, persoanele care vor să utilizeze metroul ca mijloc de transport în comun pot plăti contactless cu cardul bancar Visa/Mastercard, smartphone-ul sau smartwatch-ul la cele 55 de aparate de vândut cartele aflate în cele 14 staţii ale Magistralei 2: Berceni, Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu şi Pipera

Adevărul: Ce facem în caz de cutremur? GHID / Specialiștii IGSU a întocmit un ghid cu sfaturi în caz de cutremur. Dacă sunteți în interiorul unei clădiri, rămâneţi pe loc, nu încercaţi să ieşiți afară şi nu vă duceţi pe balcon. Adăpostiţi-vă sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţineţi-vă bine de aceasta. Îndepărtaţi-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, mobile înalte și aparate de iluminat.

Agerpres: Legi promulgate: Persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie nu pot candida în funcţii publice / Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile care prevăd interdicţia de a candida şi a fi alese în funcţiile de senator, deputat, respectiv de primar, preşedinte al Consiliului judeţean, consilier judeţean, consilier local pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 5 =