PMB: Incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar in Bucuresti!

parcate neregulamentar

Compania Municipala Managementul Transportului va ridica masinile parcate neregulamentar in Bucuresti, care blocheaza circulatia, se arata intr-un comunicat de presa al PMB.

Compania Municipala Managementul Transportului se va ocupa de ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar, pe baza regulamentului aprobat, la propunerea Primarului General Gabriela Firea, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 26 iunie.

Hotararea adoptata prevede ca procesul este unul continuu, activitatile urmand a fi asigurate 24/24 ore.

Tarifele de ridicare si depozitare a masinilor vor fi:

– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 5 tone inclusiv

– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de peste 5 tone.

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, incepand cu data si ora depozitarii, va fi de 150 lei/zi.

Dispunerea ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar se va face de catre politisti rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti.

Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru (PSD-ALDE, PMP), 11 abtineri (USR, PNL) si 4 voturi impotriva (USR, PNL).

Gabriela Firea: “Nu ne transformam in hingherii de masini ai Capitalei!”

“Proiectul vizeaza strict acele vehicule stationate neregulamentar pe strazile din Capitala. Sunt situatii in care este blocata circulatia vehiculelor de interventie in caz de urgenta, ambulante sau masini de pompieri, precum si accesul in spitale, scoli, institutii publice, dar si circulatia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszapezire si salubrizare. Nu ne transformam in hingherii de masini ai Capitalei! Pentru masinile parcate neregulamentar, dar care nu blocheaza caile de acces, vor fi gasite alte mijloace de sanctionare.”, declara Gabriela Firea.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × two =