Sa alergam in Parcul Copiilor pentru a salva o viata! Eveniment caritabil pentru Vladut

vladut

Probabil ca ati auzit in ultimele saptamani despre Vladut Circiu. Are 6 ani si nevoie urgenta de ajutor pentru a reusi sa invinga o boala crunta. Vladut a fost diagnosticat, la inceputul lunii noiembrie, cu neuroblastom (tumora canceroasa extracraniana) si cu alte doua tumori la plamani, iar pentru operatia care ii reda sansa la viata este nevoie de 500.000 de euro. In ultima luna si jumatate, de cand cazul lui Vladut a ajuns in atentia tuturor, prin diverse campanii demarate de oameni cu suflet mare s-au strans deja 300.000 de euro, semn ca desi suma este imensa, ea poate fi stransa. Donatii se pot face prin mai toate mijloacele pe care le avem la dispozitie, iar informatii puteti gasi mai jos. In acelasi timp, administratia locala a sectorului 4 anunta ca va participa la un eveniment caritabil, organizat cu scopul de a strange bani pentru Vladut, si care va avea loc chiar de Craciun, incepand cu ora 12.00, in Parcul Lumea Copiilor, la pista de atletism recent inaugurata de Primaria Sectorului 4.

Iata in continuare si comunicatul de presa al primariei, in care se anunta ca la evenimentul caritabil de maine, care este ideea atletului Sergiu Ilies, vor mai participa si fostul mare fotbalist, Florin Raducioiu, dar si primarul sectorului 4.

“Sunt oameni care donează bani, lucruri, sau alimente, dar există și oameni care donează zile din viața lor, cu tot cu energia de care sunt capabili. Așa este Sergiu Ilieș, un atlet de performanță care a alergat 6 maratoane și a ales să-i dăruiască prima zi de Crăciun din acest an lui Vlăduț, băiețelul de 6 ani al prietenului său Sorin Cîrciu, alergând 24 de ore, pentru a strânge suma necesară pentru operația și tratamentul micuțului. Alături de el, vor lua startul, marți, 25 decembrie 2018, la ora 12.00 Primarul Sectorului 4, DANIEL BĂLUȚĂ, fostul mare fotbalist FLORIN RADU RĂDUCIOIU și alți sportivi de performanță.

Vlăduț Cîrciu a fost diagnosticat, la începutul lunii noiembrie, cu neuroblastom (n.r.: cea mai frecventă tumoră canceroasă extracraniană) și cu alte două tumori la plămâni, iar pentru operația care îi redă șansa la viață este nevoie de 500.000 de euro.

Suma pare de neatins pentru cei mai mulţi dintre noi, dar nu și când te gândești în partea cealaltă a talerului se află viața unui copil de numai 6 ani, care își dorește viață, în locul oricărui dar de Crăciun.

S-a dovedit în ultima lună și jumătate, când românii au arătat încă o dată că împreună pot face minuni. Așa că au pus mână de la mână și au strâns deja peste jumătate din sumă, ajutându-l pe Vlăduț să ajungă mai repede la clinica din Israel unde este posibilă această intervenție.

Acolo își va petrece Crăciunul Vlăduț, împreună cu părinții lui, printre teste, analize și halate albe. În acest timp, noi, cei de acasă, vom continua să luptăm pentru șansa lui, umăr la umăr cu Sergiu Ilieș, atletul care este decis să alerge pentru Vlăduț, începând de pe 25 decembrie, de la ora 12.00, până pe 26 decembrie, ora 12.00, în Parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4 al Capitalei, la pista de atletism recent inaugurată de Primăria Sectorului 4.

”Când i-am spus lui Vlăduț, la telefon, că voi alerga pentru a-l ajuta să se facă bine, mi-a mulțumit, deși încă nu am făcut-o și mi-a promis că va alerga și el pentru mine. Cuvintele astea mi-am pătruns direct în suflet, iar când mi-a spus că o să fie bine, pentru că se simte mai puternic decât tatăl lui, nu mi-am mai putut opri lacrimile. Eram în statia de metrou de la Muncii și am început să plâng ca un copil! Nu am mai făcut-o de foarte multă vreme! Așa ajungi să realizezi că tot ce ai – sănătate, putere, confort , bani – sunt daruri pe care trebuie să le întorci cumva către cei care au nevoie de sprijin. Iar tatăl lui Vlăduț este prietenul meu și nu îl pot lăsa la necaz”, ni s-a destăinuit Sergiu Ilieș.

Până în prezent s-au strâns aproximativ 300.000 de euro, însă lupta lui Vlăduț abia acum începe. Și pentru că tratamentele postoperatorii vor fi extrem de costisitoare, este nevoie și de restul de 200.000 de euro, rămas neacoperit.

Pe Sergiu l-am întâlnit la Primăria Sectorului 4, unde a venit să solicite autorizație pentru evenimentul caritabil pe care l-a inițiat.

”Am fost uimit să găsesc aici, la Primăria Sectorului 4, atâția oameni care să rezoneze imediat cu ideea mea și să mă susțină pe toată durata alergării”, a declarat Sergiu Ilieș, care prin gestul său speră să sensibilizeze cât mai mulți oameni, să facă donații pentru Vlăduț.

Nici în timpul alergării sportivul nu va fi singur, ci îl va avea alături pe Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe fostul mare fotbalist Florin Radu Răducioiu, pe ultramaratonistul Cristi Borcan, precum și pe alți sportivi din atletism, karate, sau judo.

”Și eu sunt părinte și, înainte de a fi primar sunt medic, iar în aceste condiții nu puteam să nu rezonez cu ideea lui Sergiu Ilieș de a-l ajuta pe Vlăduț. Cu toții credem în minuni de Crăciun, iar când luptăm mai mulți pentru ele, trebuie să se întâmple! Vă invit să alergăm împreună pentru Vladut, să alergăm pentru viață!”, a spus Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Cei care vor să susțină această cauză o pot face astfel:

– Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/591067174687542/ 

– Contract de donație/ sponsorizare/ mecenat (pentru firmele care vor să doneze)

– Donație directă în conturile de mai jos:
EUR: Cod IBAN RO29BACX0000003158410005 (UniCredit Bank)
RON: Cod IBAN RO56BACX0000003158410004 (UniCredit Bank)

Contul este deschis pe numele: Cîrciu Elisabeta Paula

– Paypal: sorin.circiu@gmail.com

– SMS la 8828 cu textul ‘VLĂDUȚ’

* Suma alocată cauzei este de 2 Euro. (Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie sprijinită de Fundația Ringier).”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × five =