Scoala 133, inchisa timp de 72 de ore. Politia a deschis dosar penal de vatamare din culpa

ambulanta

Ministerul Sanatatii a anuntat ca scoala 133 din sectorul 4 va fi inchisa timp de 72 de ore, dupa ce 22 de elevi au ajuns la spital, ieri, cel mai probabil din cauza substantelor folosite la igienizarea unitatii de invatamant. De asemenea, Politia Capitalei a anuntat ca a deschis in acest caz un dosar penal de vatamare din culpa. Conform politistilor, cercetarile sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Situatia a debutat in jurul orelor 14.00, adica in schimbul al doilea al cursurilor, cand la cabinetul medical al unitatii de invatamant s-a prezentat o eleva de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap si stari de ameteala. Impreuna cu conducerea scolii si a medicului scolar, copila si bunica acesteia au solicitat, prin intermediul sistemului de urgenta 112, prezenta unui echipaj medical.

Ulterior apelului telefonic la 112, la fata locului s-au prezentat 9 ambulante, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum si echipe ale Directiei de Sanatate Publica.

In timpul procedurilor de evacuare a unitatii de invatamant, alti 22 de elevi au acuzat o stare de rau, usturimi ale mucoasei nazale si usturimi ale ochilor si gatului, asa ca acestia au fost preluati de ambulante si dusi la spitalele Marie Currie si Grigore Alexandrescu din Capitala.

Restul elevilor (aproximativ 500) au fost predati familiilor lor, in conditii de maxima siguranta.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 4, “in urma analizelor preliminare, s-a constatat ca sursa potentiala a acestei situatii a fost reprezentata de utilizarea unor substante de dezinfectie ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripa tip A  in unitatea de invatamant. Astfel, in cursul zilei de ieri, 20 ianuarie 2020, societatea DEZINFECTIE SI DERATIZARE SRL a efectuat manopera de desinfectie utilizand substantele BIONET A15 si INSEKTUM, ambele omologate.”

In urma examenului clinic, s-a constatat ca sanatatea copiilor nu este in pericol, iar cadrele medicale au dispus, dupa caz, masuri in consecinta, se mai arata in comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − 17 =