In sectorul 4 nu este nevoie de uragane ca sa moara cineva. E de ajuns sa treci pe langa un bloc oarecare din care cad bucati de beton

bloc

Stiti bine ca nu exageram. Chiar asa este. In sectorul 4 nu e nevoie de uragane ca sa moara cineva. E de ajuns sa treci pe langa un bloc oarecare din care cad bucati de beton.

S-a intamplat chiar ieri, inainte de intrarea in vigoare a avertizarii de vant si vijelie. O bucata de beton (de mici dimensiuni, din fericire), s-a desprins dintr-un bloc (de zece etaje), situat pe strada Izvorul Rece, si a cazut pe parbrizul unei masini parcate. De aceasta data, nimeni nu a fost ranit. Intamplarea ne-a fost povestita de catre cititorul nostru, Stan Marian Ionut, care ne-a trimis si imagini cu patania.

Blocul este unul vechi, ca multe altele din sectorul nostru, si, pana sa fie reabilitat termic, asa cum ar spune multi dintre locuitori, el trebuie reparat de catre asociatia de proprietari. In cel mai bun caz, primaria poate ajuta cu niste tichete de reducere pentru materialele de constructie. Cel putin asta spuneau cei de la primaria sectorului 4 in momentul in care interveneau impreuna cu pompierii ca sa securizeze un balcon care statea sa cada (am scris AICI si AICI pe acest subiect). De fapt, nici nu conteaza cine trebuie sa faca ceva in privinta uzurii acestor blocuri, ci SA SE FACA ceva. Cat mai urgent, pentru ca altfel cineva ar putea fi ucis de o bucata de beton desprinsa din cladirile astea.

2 Comments

  1. andrei

    September 21, 2017 at 4:08 pm

    E o situatie delicata. Primaria nu se apuca de reabilitare daca blocul nu e reparat. Just sa zicem. Numai ca e o prostie ca asociatia sa tocmeasca firma sa puna schele apoi sa se dea sjos ca sa se monteze eventual celelalte de la firma de reabilitare. Se poate face lucrarea cu totul dar ca sa nu se faca reabilitare s-a gasit chichita asta. Ce asociatie isi permite sa isi intinda schele ca blocul e tot vai de el. In articol e vorba probabil de blocul M1/1.

  2. Florian

    September 22, 2017 at 12:04 pm

    Proprietarii trebuie să-și reprezinte clădirea! Dacă nu au bani sa fie amendați apoi executați silit că nu trebuie sa stai la București dacă nu îți permiți. Și astfel nu o să mai moară nimeni din cauza tencuieli căzute! Dacă se întâmplă vinovați să plătească! Dar noi suntem un popor bun și îi iertăm și pe proprietari și pe cei ce trebuia să amendeze iar pe mort îl iartă Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 1 =