Primaria zice ca va face din sectorul 4 un fel de Silicon Valley al Bucurestiului

hub tehnologic

Nu este o gluma, cam asa suna un comunicat de presa al administratiei locale, in care ni se promite ca vom avea in sectorul 4 un hub tehnologic “cu impact pozitiv asupra intregii comunitati”. Printre beneficii se numara crearea de noi locuri de munca si cresterea calitatea vietii locuitorilor. Dar, pana acolo este drum lung. Pe termen scurt, principalii castigatori vor fi copiii, care vor beneficia de pregatire pentru meseriile care sunt cerute cu adevarat pe piata muncii in acest moment.

Unde va fi construit hub-ul tehnologic?

Liceul Traian Vuia va gazdui noul hub educational, care va reuni toate liceele cu profil tehnologic, “astfel incat copiii sa poata fi pregatiti pentru meseriile cerute in acest moment pe piata muncii”, dupa cum se arata in comunicat.

Proiectul a fost aprobat zilele trecute

Proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “amenajarea unei constructii modulare cu functiunea de HUB Tehnologic” a fost deja aprobat de catre Consiliul Local zilele trecute.

Despre ce este vorba concret?

“Ca rezultat al implementarii etapizate a unor astfel de proiecte, echipate cu infrastructura de cercetare adecvata si personal corespunzator, se vor putea desfasura activitati de cercetare-dezvoltare, furnizare consultanta tehnica/tehnologica, transfer tehnologic, activitati de micro-productie, furnizare de servicii, precum si programe educationale.”, mai precizeaza primaria.

Potrivit sursei citate, “rezultatele cercetarilor vor fi transferate in mediul public si privat romanesc, contribuind la dezvoltarea sociala si economica a Capitalei si la reducerea decalajului de performanta atat intre regiuni, cat si in cele sase sectoare ale Capitalei.”

Suna bine pe hartie, acum ramane sa vedem cat de usor de implementat este un astfel de proiect, insa.

Sursa: Primaria Sectorului 4 via AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen + 15 =