Starea de alerta, prelungita cu inca 30 de zile, dar au fost adoptate si o serie de noi masuri de relaxare

starea de alerta

Guvernul a adoptat astazi o hotarare prin care se prelungeste starea de alerta in Romania cu inca 30 de zile, din data de 17 iunie. Executivul a anuntat in acelasi timp si noutati in ceea ce priveste masurile de relaxare.

Starea de alerta prelungita nu inseamna mai multe restrictii, dar nici prea multe noi masuri de relaxare.

Astfel, daca stiam deja de saptamana trecuta de deschiderea mall—urilor, a after-school-urilor si gradinitelor, premierul Orban a anuntat astazi ca hotararea de Guvern include si reluarea slujbelor religioase in interiorul bisericilor.

Trebuie spus ca deschiderea restaurantelor si teatrelor sau cinematografelor este amanata decomandata din cauza starii epidemiologice.

Foarte important este de precizat ca Parlamentul poate modifica toate aceste prevederi, pentru ca hotararea va merge la aprobare in Legislativ.

De altfel, PSD si alte partide din opozitie au anuntat deja ca nu sunt de acord cu prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile, ci doar cu cel mult 15 zile, si ca militeaza pentru deschiderea institutiilor de cultura (teatre, cinematografe etc.), in special in conditiile in care guvernul a dat unda verde deschiderii altor activitati mai putin importante, precum salile de jocuri de noroc.

Urmariti anuntul Premierului Ludovic Orban:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ten + nineteen =