Lista contraventiilor si valoarea amenzilor pentru nerespectarea regulilor instituite prin starea de alerta

Politia

Odata cu aprobarea si publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 55/2020, autoritatile pot din nou, dupa trei zile de vid legislativ, sa aplice sanctiuni pentru cetatenii care nu respecta reglementarile in starea de alerta.

Va prezentam in continuare o lista cu cele mai importante sanctiuni -valoarea amenzilor pentru nerespectarea regulilor instituite prin starea de alerta:

  • Amenda pentru cei care nu poarta masca de protectie in spatiiile inchise, in centrele comerciale si in transportulin comun sunt intre 500 lei si 2.500 lei!
  • Parasirea localitatii de domiciliu fara declaratie pe proprie raspundere atrage amenzi intre 500 lei si 2.500 lei!
  • Persoanele care nu respecta izolarea la domiciu pot primi o amenda intre 1.000 lei si 5.000 lei!
  • Patronii de restaurante si terase care isi redeschid afacerile in aceasta perioada de stare de alerta risca amenzi intre 2.000 lei si 10.000 lei!
  • Nerespectarea interdictiilor de a organiza mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de intruniri, in spatii deschise, ori intruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spatii inchise – amenda de la 3.000 lei la 15.000 lei!
  • Participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de intruniri, in spatii deschise, ori la intruniri de natura activiatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spatii inchise, care sunt interzise – amenda de la 500 lei la 2.500 lei!
  • Desfasurarea de catre organizatori a unor mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de intruniri, in spatii deschise, ori a unor intruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spatii inchise, cu nerespectarea masurilor stabilite – amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei!

PUTETI CONSULTA LEGEA AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − six =